Новости

Суд выселяет банк Грановского из госздания в центре столицы

Одесский Хозяйственный суд выдал решение о взыскании с ОАО «Финбанк» 2,72 млн грн. в государственный бюджет и выселении из помещения в центре г. Киев. Об этом свидетельствует решение суда Одесской области от 15 июля.

У 2009 році Фонд держмайна і «Фінбанк» уклали договір оренди приміщення вул. Бориса Грінченка, 1А площею 329 кв.м. Приміщення є частиною будівлі, що перебуває на балансі державного підприємства «Спецагро».

Основним акціонером «Фінбанку» із часткою більше 79% є одеський бізнесмен Олександр Грановський (не плутати з тезкою-нардепом з Блоку Петра Порошенка).

Згідно з договором, «Фінбанк» перераховував орендну плату до державного бюджету та балансоутримувачу у співвідношенні 70% на 30%.

Перший зампрокурора Шевченківського району міста Києва стверджує, що «Фінбанк» має 535 тис грн. заборгованості по орендній платі. Також Фонд держмайна попросив стягнути 179 тис грн. збитків від інфляції, 47 тис грн. пені і 1,95 млн грн. неустойки. Крім того, договір оренди закінчився у квітні 2015 р., а Фонд держмайна повідомив «Фінбанк», що не хоче його продовжувати. Незважаючи на це, приміщення не повернуте і досі перебуває в користуванні орендаря.



«Фінбанк» повідомив, що у квітні 2015 р., коли закінчився термін оренди, уклав договір із ПП «СПМК-7». Однак співробітники ДП «Спецагро» не допускали їх до приміщення і чинили перешкоди у вивезенні майна. Але суд зазначив, що «Фінбанк» не надав доказів, що його справді не пускали в приміщення. Тому суд визнав позовні вимоги і зобов’язав «Фінбанк» оплатити борг по орендній платі і штрафні санкції, а також звільнити приміщення.

Справа розглядалася в Одеській області за місцезнаходженням відповідача – «Фінбанку».

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.