Новости

Снятого с розыска экс-министра финансов уговаривают пойти на сделку со следствием

Екс-міністр фінансів Юрій Колобов, якого підозрюють у розтраті державного майна, може підписати угоду зі слідством. Про це генпрокурор Юрій Луценко розповів в ефірі телеканалу “24”, пише finbalance.

“Наразі тривають переговори між адвокатом, ГПУ та Мінфіном, який також зацікавлений у показаннях Колобова в іншій справі”, – сказав Луценко.

Очільник ГПУ нагадав, що Колобов через суд домігся зняття з розшуку.

Додамо, що в травні Генпрокуратура в офіційній заяві повідомляла, що під час розслідування кримінального провадження за підозрою Ю. Колобова у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах було встановлено, що екс-глава Мінфіну з метою приховування грошових коштів, отриманих шляхом зловживання службовим становищем, розмістив їх на рахунках, відкритих у “Фідобанку” на ім’я його матері В. Шульц.

У січні Національна судова палата Іспанії ухвалила рішення не видавати Україні Колобова. У березні 2015 року він був заарештований за запитом української прокуратури, яка звинуватила його в завданні матеріального збитку державі в ході приватизації “Укртелекому”.



У вересні 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявляв, що в період з жовтня 2010 по липень 2013 р. Віктор Янукович за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з тодішніми прем`єром Азаровим, міністром фінансів Колобовим, головою Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації Геннадієм Рєзніковим, членом наглядової ради “Укртелеком” Сергієм Дзеніком та директором товариства “ЕСУ” Іллею Солодовським, зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч державним інтересам, умисно з корисливих мотивів організували фінансування за рахунок державного бюджету виконання робіт по споруді виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв`язку, яка згідно з умовами приватизації “Укртелеком” та договорами купівлі-продажу від 11 березня 2011 р. повинно було відбутися за рахунок коштів власників “ЕСУ”.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.