Новости

Однопартиец Филатова получит 120 миллионов на ремонт дорог в Днепре

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпропетровської міської ради 12 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» поточний ремонт автошляхів за 120,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть “Наші гроші”.

Влаштують покриття з асфальтобетону та плитки, залізобетонні підпірні стіни та стіни підвалів, виконають ямковий ремонт, холодне фрезерування та інші роботи.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Дорбуд».

Дорожчу заявку ТОВ «Весташляхбуд» відхилили через прострочений витяг із ЄДР та фінансову звітність за половину 2016 року, а не за 2015 рік.
ТОВ «Актив Стальстрой» пропонувало на 30% нижчу ціну. Фірму не допустили через відсутність досвіду, розрахунку вартості послуг, а також матеріально-технічної бази і працівників відповідної кваліфікації.



Фірма «УПС» належить сину екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасу Палію, депутату Дніпропетровської облради від «УКРОПу» Владиславу Бородіну та латвійській компанії «Fuel Systems, SIA» Оксани Захарової.

Після зміни влади у 2014 р. на Тараса Палія було відкрито два кримінальні провадження щодо привласнення бюджетних коштів на ремонті доріг фірмою «УПС». Торік обидві справи закрили.

За даними «Центру протидії корупції», департамент благоустрою звільнив секретаря тендерного комітету Наталію Іванюшенко після того, як Державна аудиторська служба виявила порушення при укладенні угоди на 27 млн грн. між міськрадою та «УПСом».

Крім того, влітку міськрада повідомила, що укладе мирову угоду щодо виплати «УПСу» 109 млн грн. боргу за будівництво дороги.
Нагадаємо, в липні департамент замовив фірмі поточний ремонт доріг за 75 млн грн.

Засновником «Дорбуду», як і ДІП «Дніпродор», є польське ТОВ «ПУС» («PUS»), яке до 2006 р. було співвласником вищезгаданої фірми «УПС».

Кінцевим бенефіціаром «ПУС» є поляк Філіп Єжі Станіслав. Раніше його партнером був Олександр Полтавець із Дніпра, який володіє ТОВ «Туристична фірма «Енігма Тревел» з Олександром і Вікторією Давиденко, Олександром Гаркушею, Віталієм Бабенком і міжнародною асоціацією ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр».

Що до Олександра Григоровича Гаркуші, то особа з такими ПІБ є помічником нардепа Андрія Немировського (обрався від «Самопомочі», нині – «Блок Петра Порошенка»).

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.