Новости

У Гройсмана рассказали, о каком курсе гривны мечтают к концу 2017 года

Представники уряду неодноразово публічно заявляли, що проект держбюджету на 2017 рік розрахований на середньозваженому курсі 27,2 грн/дол. А яким цей показник може бути на кінець грудня наступного року, не уточнювалося, повідомляє Finbalance.

Проте в одному з додатків до проекту держкошторису на 2017 рік зауважується, що прогнозні гарантії-2016 на кінець наступного року мають скласти 47,66 млрд грн. Причому наводиться валютна структура цих гарантій, тоді як подібних даних по іншим борговим позиціям (скажімо, по ОВДП, які бувають і гривневими, і валютними) немає.

Так ось, із вказаних 47,66 млрд грн гривневі гарантії на 31.12.2017 мають скласти 28,2 млрд грн, а валютні – 700 млн дол. Віднявши від 47,66 млрд грн показник 28,2 млрд грн, встановимо гривневий еквівалент 700 млн дол – 19,46 млрд грн. Поділивши ж 19,46 млрд грн на 700 млн дол отримаємо курс 27,8 грн/дол.
Наскільки «щирим» в такому гривнево-доларовому очікуванні був Кабмін?

Деякі макроекономісти досить скептично ставляться до урядового прогнозу інфляції на кінець наступного року на рівні 8,1% та прогнозу курсу 27,2 грн/дол, очікуючи, що відповідні показники будуть вищими, що, власне, й має стати вирішальним чинником запланованого зростання доходів зведеного бюджету відразу на 17,1% (в розрізі окремих податків – на 15-20%).



Як писав Finbalance, наприкінці серпня Міністерство економічного розвитку й торгівлі оприлюднило оновлений консенсус-прогноз по основним макропоказникам на 2016-2018 рр. (розрахований на базі матеріалів експертів Мінекономрозвитку, НБУ, Інституту економіки та прогнозування НАН, «Райффайзен Банку Аваль», Dragon Capital, CASE Ukraine, Міжнародного центру перспективних досліджень, Інстутуту економічних досліджень та політичних консультацій тощо.)

Згідно з цим консенсус-прогнозом, на кінець 2016 року очікується курс 27 грн/дол; на кінець 2017 року – 28,9 грн/дол. При цьому найбільш песимістичний прогноз на кінець 2016 року, озвучених експертами, – 29 грн/дол, на кінець 2017 року – 34 грн/дол. Найбільш оптимістичний – 25 грн/дол на кінець 2016 року та 27 грн/дол – на кінець 2017 року.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.