Новости

Данилюк и Розенко путаются в “показаниях” о возможности повышения пенсионного возраста

Министр финансов Александр Данилюк не исключает возможного повышения пенсионного возраста в ходе предстоящей пенсионной реформы.Об этом он сообщил на брифинге, передают “Українські новини”.

“До конца декабря не будет повышения пенсионного возраста. До конца года мы должны определиться с моделью пенсионной реформы. Она может в себя включать, в том числе, постепенное повышение пенсионного возраста”, – сказал министр.

Он заверил, что пенсии будут выплачиваться вовремя.

Согласно меморандуму сотрудничества с Международным валютным фондом Украина обязуется до конца 2016 года принять закон о пенсионной реформе, что не исключает постепенного изменения пенсионного возраста.



В то же время вице-премьер-министр Украины Павел Розенко заявил, что ни в меморандуме МВФ, ни в правительстве речь о повышении пенсионного возраста сегодня не идет.

Об этом он написал в Фейсбук: “З огляду на весь цей шум, який сьогодні піднімається в ЗМІ, я хочу чітко заявити: ні в меморандумі з МВФ, ні в Уряді мова про підвищення пенсійного віку на сьогодні не йде. У переговорному процесі з МВФ я щонайменше з 2005 року. Тому можу сказати, що на всіх переговорах з МВФ це питання стояло. Але ми ні в 2005, ні в 2008 році не піднімали пенсійний вік. Єдині, хто підняли пенсійний вік, це Янукович з Азаровим у 2011. Наша позиція абсолютно чітка і принципова – сьогодні ми не підемо на підвищення пенсійного віку для наших співгромадян. Це питання можна буде розглядати лише у перспективі: після того, коли ми підвищимо рівень і якість життя українців, а найголовніше – різко збільшиться тривалість життя в нашій країні”.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.