Новости

Экс-прокурора, пытавшегося за взятку устроиться в НАБУ, оставили под арестом

Суд закінчив допит першого свідка у справі за підозрою екс-прокурора Генпрокуратури Олександра Матюшка у пропозиції хабара за працевлаштування в Національне антикорупційне бюро. Про це стало відомо на засіданні Голосіївського райсуду Києва 3 жовтня, пишуть “Наші гроші”.

Засідання розпочалося із клопотання підозрюваного Матюшка про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергія Козачини. Матюшко заявив про особисту зацікавленість Козачини в його обвинуваченні. Зокрема, повідомив про публічні заяви прокурора, в яких негативно оцінювалась робота суддів і формувалася негативна думка щодо нього до завершення розгляду справи. Крім того, як стверджував Матюшко, 4 серпня прокурор Козачина підказував відповіді допитуваному свідку Олексію Гриценку. Цим самим він підбурив Гриценка дати неповні і неправдиві показання.

Суд клопотання про відвід прокурора не задовольнив і продовжив засідання.

За версією прокуратури, Матюшко хотів, аби Гриценко став посередником при передачі коштів для його працевлаштування в Антикорупційну прокуратуру чи Національне антикорупційне бюро.

Лідер руху «Автомайдан» Олексій Гриценко був членом конкурсної комісії і ради громадського контролю при НАБУ. У лютому 2016 р. Гриценко двічі зустрічався з прокурором ГПУ Матюшком.



Гриценко стверджував, що Матюшко пропонував неправомірну винагороду. У їхній розмові начебто звучали цифри 5 і 10. Гриценко вважає, що $5 тис пропонувалося за призначення в Антикорупційну прокуратуру і $10 тис за посаду заступник директора підрозділу НАБУ.

Олексій Гриценко розповів, що написав заяву про злочин, після чого отримав вказівки правоохоронців щодо відеофіксації розмови з Матюшком.

«Сторона захисту буде доводити, що свідок Гриценко, будучи агентом правоохоронних органів, за попередньою змовою зі співробітниками правоохоронних органів, вчинили провокацію», – заявив адвокат Матюшка. Він також стверджує, що у мережі Інтернет оприлюднена неповна версія розмови Гриценка і Матюшка.

Суд продовжив Матюшку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Цей арешт йому призначили ще 20 лютого цього року. Матюшка судять за ч.3 ст.369 ККУ – пропозиція хабара. За матеріалами справи, передачі коштів не відбулося.

На наступних засіданнях (12 жовтня і 26 жовтня) планують допитати ще одного свідка – Євгена Шевченка, колишнього добровольця батальйону «Донбас», який начебто звів Матюшка з Гриценком. Також, за словами адвоката, як свідок буде давати покази Віталій Шабунін із Центру протидії корупції.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.