Новости

Стало известно, куда банк “Михайловский” перевел перед банкротством 1,6 млрд

В ухвалі Печерського райсуду м. Києва від 02 вересня щодо кримінального провадження №12016000000000197 (за фактом зловживання повноваженнями службовими особами банку «Михайлівський») констатується, що за даними слідства, 19 травня – тобто за кілька днів до визнання банку «Михайлівський» неплатоспроможним – «з метою виведення коштів та інших активів» службові особи цієї фінустанови уклали нікчемні договори відступлення прав вимоги (за кредитними договорами та договорами купівлі-продажу цінних паперів) з ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» і ТОВ «Кредитно-інвестиційний центр», на підставі яких на рахунки вказаних товариств було перераховано кошти банку на понад 1,6 млрд грн, пише FinBalance.

Також у документі згадується про

– укладання банком «Михайлівський» нікчемного договору про відступлення прав вимоги з ТОВ «Фінансова компанія «Плеяда» на підставі якого з банку було виведено «реальний кредитний портфель позичальників вартістю понад 682 млн. грн»;

– незаконні операції, що призвели до збільшення кількості вкладників фізосіб на 5 535 осіб, що в свою чергу значно збільшило суму можливого відшкодування Фондом гарантування на 1,1 млрд грн грн. «Зазначене збільшення відбулося внаслідок повернення залучених коштів та виплати доходу фізичним особам за договорами, що передбачають отримання/залучення ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» та ТОВ «Кредитно-інвестиційний центр» грошових коштів в позику від фізичних осіб», – йдеться в документі;

– виведення з-під застави банку «Михайлівський» активів (земельні ділянки, нежитлові приміщення, товари в обороті, транспортні засоби, майнові права) вартістю 2,15 млрд грн, які були забезпеченнмя по кредитам, виданих для компаній, пов’язаних з власником банку – Віктором Поліщуком.



Як констатується в ухвалі суду, з даних СБУ та інших матеріалів кримінального провадження вбачається, що “для виведення вищевказаних коштів з банку та подальшого їх приховування шляхом неодноразового перерахування між підконтрольними юридичними особами”, було використано рахунок, що належить ТОВ «Дортмунд Інвест», відкритий у фiлiї Ощадбанку (головному управлiнні по м. Києву та Київськiй областi). Суд задовольнив клопотання слідчих і наклав арешт на вказаний рахунок.

За даними держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, засновниками ТОВ «Дортмунд Інвест» (як і засновниками ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» та ТОВ «Кредитно-Інвестиційний центр») є Мілюкова Наталія Василівна та Трещов Володимир Миколайович.

Нагадаємо, в Фонді гарантування вкладів заявляли, що за схемою із залучення коштів через банк «Михайлівський» до компаній ІРЦ та КІЦ стояла група осіб, які мають безпосереднє відношення до власників істотної участі в банку «Михайлівський» і його топ-менеджменту.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.