Новости

Неустановленные нардепы получили 50% акций компании Арбузова

Згідно з даними Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), на які посилається Солом’янський райсуд м. Києва в своїй ухвалі від 04 липня 2016 року, «невстановлені особи з числа народних депутатів» (цитата) відповідно до угод від 15.09.2015 стали бенефіціарними власниками 50% акцій компанії QUICKPACE LIMITED, ще одна фізособа – громадянин Росії – отримала у власність такий же пакет 50%.

Об этом сообщает Finbalance.

Як уточнюється в документі, QUICKPACE LIMITED фігурувала в переліку компаній-нерезидентів, бенефіціарним власником яких був екс-глава НБУ та віце-прем’єр (слід розуміти, йдеться про Сергія Арбузова, – ред.), і на банківські рахунки та рахунки в цінних паперах яких у липні 2014 року судом було накладено арешт. Як писав Finbalance, раніше в Генпрокуратурі теж наводили дані, що компанія QUICKPACE LIMITED була підконтрольною С. Арбузову і що в т.ч. на її рахунок в латвійському AS “PrivatBank” накладено арешт.

До слова, судова ухвала від 04.07.2016 стосується резонансного кримінального провадження №52015000000000002, досудове слідство по якому здійснює НАБУ, щодо зловживань службових осіб «Укргазвидобування» в 2014-2015 рр., народних депутатів, вищого керівництва держави тощо, по якому проходить екс-нардеп Олександр Онищенко.

«Учасники злочинної організації продовжують вчинювати злочин, передбачений ч. 3 ст. 209 КК України, шляхом легалізації коштів, отриманих від злочинної діяльності, через оформлення угод, зокрема від 15.09.2015 року, щодо придбання підприємством-нерезидентом FASTILO TRADING LTD (Кіпр) акцій та активів компанії-нерезидента EVERMORE PROPERTY HOLDINGS LTD (Британські Віргінські острови) за 29,6 млн. дол., відчуження компанією-нерезидентом PRONTOSERVUS LIMITED (Кіпр) на користь EVERMORE PROPERTY HOLDINGS LTD (Британські Віргінські острови) акцій компанії QUICKPACE LIMITED (Кіпр) та розподілом акцій EVERMORE PROPERTY HOLDINGS LTD між компаніями-нерезидентами FASTILO TRADING LTD (Кіпр) та DORCHESTER INTERNATIONAL INC (Невіс, Вест Індія), документи про що було виявлено та вилучені документи під час проведення обшуку за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 27б.



В ході огляду вилучених документів було встановлено, що з квітня 2015 року контроль над компанією-нерезидентом QUICKPACE LIMITED та доступ до її активів отримали невстановлені особи з числа народних депутатів України та громадянин Російської Федерації», – зазначається в ухвалі суду від 04.07.2016.
Нагадаємо, в травні глава НАБУ Артем Ситник під час парламентських слухань заявляв, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники НАБУ виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем`єра Сергія Арбузова.

“Ми проводили обшук у приміщенні, яке було назване як приймальня народного депутата і знайшли документи і схеми, які свідчать про те, що почався реалізовуватися намір виведення 150 мільйонів доларів, арештованих, які входять у 1,5 млрд, про які вже згадував міністр юстиції, і які заблоковані у вигляді частково грошових коштів і частково облігацій внутрішнього займу на одній з фірм, яка підконтрольна колишньому посадовцю Арбузову”, – сказав він.

У зв`язку з цим Ситник закликав суддів, які отримують заяву про виведення цих коштів з-під арешту з обґрунтуванням, що ця офшорна компанія більше не належить Арбузову, не робити цього: “Я закликаю не приймати рішень, які потім закінчаться кримінальним правопорушенням цих суддів”, – сказав керівник НАБУ, якого цитувала «Українська правда».

У липні під час виступу у Верховній Раді генпрокурор Юрій Луценко наводив дані, що згадана Fastilo Trading Ltd в квітні 2013 року уповноважила Олександра Онищенка бути довіреною особою, а в лютому 2016 року придбала частку Онищенка в статутному капталі ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ “Фірма “ХАС”, ТОВ “Карпатнадраінвест” (фігурують в справі про Укргазвидобування). При цьому ще в липні 2011 року Онищенко передав на зберігання номінальному інвестору громадянці Греції Короліду акції Fastilo Trading Ltd.

Нагадаємо, в держбюджеті-2016 заплановані надходження до держбюджету від спецкофіскації на рівні 7,7 млрд грн. При цьому в Кабміні (зокрема, в Мінфіні) висловлювали сумнів, що відповідні ресурси вдасться отримати в поточному році. В урядовому проекті держбюджету на 2017 рік передбачені надходження від спецконфіскації на рівні 10,1 млрд грн.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.