Новости

Григоришин является партнером сестры Левочкина в “Укрречфлоте”

Сестра лідера «Оппозиційного блоку» задекларувала частки у «Закарпаттіобленерго», «Укррічфлоті» Григоришина, двох фірма Фірташа та дві вілли у Франції, пишуть “Наші гроші”.

Лідер «Оппозиційного блоку» Сергій Льовочкін та його сестра Юлія Льовочкіна (теж нардеп від «Оппоблоку) зареєстрували на двох більше півсотні компаній в Україні, Європі та офшорних юрисдикціях.

Юлія Льовочкіна задекларувала 45 фірм. Серед них кілька українських. У тому числі ПАТ «Закарпаттяобленерго», акціями якого володіє через своє ТОВ «Енергетична Україна ТВ». Наглядову раду обленерго очолює Ігор Тинний, який також є бізнес-партнером родини секретаря РНБОУ Олександра Турчинова.

1

Легалізовані частки Льовочкіної у фірмах, які традиційно вважались належними Дмитру Фірташу.



Так кіпрська «Floxama Investments Limited» сестри Льовочкіна має 14% у газотрейдерській компанії «Ostchem holding gmbh». Ще одна кіпрська фірма «Valika Limited» має 13% акцій ПАТ «Кримський содовий завод».

Низка фірм зі словом «Airop» у назві представляють низку фірм, пов’язаних з авіацією. Директоркою «Airop Cyprus Limited» є Лариса Дмітрієва. У 2013 році ця кіпрська фірма доставила в Україну літак Cessna 680 з реєстраційним номером UR-LDB. Літак доставлено для ТОВ «АК «Бізнес джет тревел» цієї ж Лариси Дмітрієвої, яке з 2010 по 2013 рр. щороку отримувало від «Нафтогазу» підряди ціною до 5 млн грн. на авіаперевезення. Тоді міністерство енергетики очолював Юрій Бойко, а «Нафтогазом» керував його протеже Євген Бакулін.

У власності Льовочкіної є також дві французькі фірми.

Фірма «Glorietta Investments I APS» володіє віллою на Лазурному узбережжі, де полюбляє відпочивати Сергій Льовочкін. Директорка цієї фірми Ксенія Георгіоу раніше очолювала кіпрську «Prelux Holdings Limited», яка через «Centragas Holding Ltd» була співвласницею «РосУкрЕнерго» разом з російським «Газпромом».

1

1

Також на Льовочкіна записано фірму SCI Villa Saint Michael», яка зареєстрована у містечку Аркашон на атлантичному узбережжі Франції. Гугль вказує це місце:

1

Окрім цього кіпрська фірма Львочкіної «Culata Limited» є власником 12% акцій ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот». Мажоритарним акціонером «Укррічфлоту» є ТОВ «КУА»Сварог Ессет Менеджмент» ПЗНВІФ «П’ятий» з групи Костянтина Григоришина.

Згідно із електронною декларацією Сергія Льовочкіна, він є кінцевим власником шести офшорних компаній:

«Oskaro Investments Limited» («Оскаро Інвестментс Лімітед», Кіпр) – отримав від цієї компанії 21,99 млн грн. у якості дивідендів
«Valika Limited» («Валіка Лімітед», Кіпр)



«Highbond Global Limited» («Хайбонд Глобал Лімітед», Сейшельські Острови)
«Ovitilio Ltd» («Овітіліо Лтд», Британські Віргінські острови)
«Cosette Ventures Limited» («Косетте Венчез Лімітед», Сейшельські Острови)
«Megaforte Limited» («Мегафорте Лімітед», Сейшельські Острови)

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.