Новости

ВТБ Банк продолжает уверенно лидировать в антирейтинге самых убыточных банков

Відповідно до звітності ВТБ Банку, за підсумками січня-вересня він отримав збиток 5,6 млрд грн (за 9 місяців-2015 – 7,42 млрд грн). Це найгірший фінрезультат серед діючих банків (відповідний антирейтинг ВТБ Банк очолював і за підсумками 1-го півріччя, і І кварталу), повідомляє Finbalance.

Як писав Finbalance, збиток Промінвестбанку за три квартали склав 4,1 млрд грн; Сбербанку – 2,96 млрд грн; Укрсоцбанку – 2,2 млрд грн; Альфа-Банку – 1,8 млрд грн; Укрсиббанку – 978 млн грн; Діамантбанку – 529 млн грн; Укрексімбанку – 410 млн грн; Платинум Банку – 333,9 млн грн; Кредит Дніпро – 227,4 млн грн.

Основна причина негативного фінрезультату ВТБ Банку за 9 місяців – відрахування до резерву під зменшення корисності процентних активів – 5,18 млрд грн (торік у цей же період – 1,32 млрд грн). Чисті процентні доходи банку – 112,3 млн грн (тоді як за три квартали минулого року процентні витрати перевищили процентні доходи на 860,1 млн грн).

На кінець вересня кредитний портфель становив 12,7 млрд грн (на початок року – 16,96 млрд грн); обсяг коштів клієнтів – 9,29 млрд грн (на початок року – 9,54 млрд грн), а обсяг коштів банків – 6,75 млрд грн (на початок року – 9,53 млрд грн).

Статутний капітал ВТБ Банку за 9 місяців збільшився до 34,2 млрд грн (з 25,3 млрд грн на початок року), власний капітал – до 4,13 млрд грн (з 843,4 млн грн).



На кінець вересня його значення нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу було 17,66% на фоні того, що резерви покривали кредитний портфель на 66,4%.

За три квартали ВТБ Банк списав і продав кредити на 1,5 млрд грн.

Збиток ВТБ Банку в 2015 році становив 4,55 млрд грн (у 2014 році – 16,7 млрд грн).

Довідково

На днях член наглядової ради російського ВТБ, екс-глава центробанку РФ Сергій Дубінін заявив, що ця група готова продати бізнес в Україні (вона контролює ВТБ Банк і БМ Банк), але покупця поки так і не вдалося знайти. Він додав, що українські структури більше не є стратегічно важливою частиною бізнесу групи. Коментуючи ж ініціативи групи народних депутатів України щодо заборони діяльності російських банків, С. Дубінін зауважив, що з огляду на раніше отриману шкоду, нові ймовірні обмеження суттєво не змінять ситуацію. «Рішення, запропоноване депутатами Ради, може тільки підвести риску», – резюмував представник російського ВТБ.

Незадовго до цієї заявив перший заступник глави правління російського ВТБ Юрій Соловйов заявляв, що переговори щодо продажу ВТБ Банку з представниками “українського бізнесу” тривають (перед цим російські ЗМІ писали, що йдеться про Р. Ахметова та С. Тігіпка, – ред.).

За його словами, раніше з потенційними покупцями не вдалося домовитися через фактор міжбанківських кредитів: група ВТБ хоче повернути їх, тоді як потенційні покупці «були зацікавлені в тому, щоб ми частково або повністю залишили міжбанківські кредити, а ми до цього не готові». “У нас завдання найближчим часом вивести банк «ВТБ Україна» на беззбитковість. Ми вже сформували необхідні резерви і зараз будемо оптимізувати витрати, скорочувати фізичну присутність, кількість відділень”, – констатував Ю. Соловйов.

Ю. Соловйов також констатував, що «можливо, ми вийдемо з юридичної форми саме банківського присутності в країні, але будемо потихеньку далі реалізовувати активи». “Уступка самого кредиту в рамках українського законодавства досить проблематична. Ми працюємо з банками і позичальниками з метою рефінансування позик. Це теж один із напрямів нашої діяльності”, – додавав він.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.