Новости

На Луганщине фирме перевели 700 тыс. за ремонт, который уже сделали жители

Військово-цивільна адміністрація селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Луганської області перерахувала ТОВ «Олвіст-ЛТД» 719 тис грн за капітальний ремонт житлового будинку, який не був відремонтований. Про це свідчить ухвала Сєвєродонецького міського суду від 19 жовтня, пишуть “Наші гроші”.

За даними слідства, у листопаді 2015 року Військово-цивільна адміністрація вказаних населених пунктів замовила в «Олвіст-ЛТД» ремонт покрівлі та заміну віконних і дверних блоків у житловому будинку по вул. Театральна, 17 в селищі Новотошківське на суму 719 тис грн, а у ТОВ «Лугбудтехнагляд» – технагляд за ходом та результатами ремонту у цьому будинку за 11,8 тис грн.

На початку грудня сторони підписали акти виконаних робіт, після чого Військово-цивільна адміністрація перерахувала двом фірмам кошти, хоча капітальний ремонт не був виконаний.

Кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем в особливо великих розмірах) було відкрито 25 грудня, через 20 днів після підписання актів виконаних робіт. І тільки 29 грудня у селище завезли віконні та дверні блоки.

Більше того, як з’ясувало слідство, місцеві мешканці частково самі зробили ремонт у квітні-вересні 2015 року, тобто до того, як адміністрація селища найняла «Олвіст-ЛТД». Зокрема, жителі самостійно відремонтували покрівлю, використовуючи будівельні матеріали, які надходили від Представництва Норвезької ради у справах біженців України.



Крім того, слідство встановило, що у договорі, укладеному між адміністрацією та «Олвіст-ЛТД», проектно-кошторисній документації та в актах виконаних робіт підпис виконав не генеральний директор «Олвіст-ЛТД», а інша особа.

19 жовтня суд надав слідчому управління Національної поліції у Луганській області доступ до договорів між Військово-цивільною адміністраціє, «Олвіст-ЛТД» та «Лугбудтехнагляд», які знаходяться в адміністрації, а також до оригіналу реєстраційної справи «Олвіст-ЛТД». Раніше суд надавав слідчим доступ до супровідних документів щодо договору про ремонт будинку у селищі Новотошківське.

Засновником та директором сєверодонецького ТОВ «Олвіст-ЛТД» зі статутним фондом у 50 млн грн є Ігор Князь. У 2015 році він балотувався до Сєвєродонецької міськради від «Опозиційного блоку», але не пройшов. У 2013-2015 рр власником та керівником фірми був Олександр Урядов.

Засновник та керівник сєверодонецького ТОВ «Лугбудтехнагляд» – дончанин Олександр Максимчук.

Селище Новотошківське в зоні АТО перебуває під контролем української армії.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.