Новости

Критикующий Гонтареву Сугоняко “прошелся” по акции протеста под НБУ

Керівник Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, відомий публічною критикою на адресу глави НБУ Валерії Гонтаревої, висловив думку, що вкладникам збанкрутілих банків варто утриматися від участі в акції протесту під НБУ, яку на 15 листопада організовують «невідомі люди» (цитата), повідомляє Finbalance.

«Здивувався «рівню підготовки»… Це що? Провокація? Дурість? Хто відповідає за законність і мирність акції? Чи вона не мирна? Чому організатори не відповідають на це питання? Як мають себе вести учасники заходу, якщо будуть провокації, в т.ч. такі, від яких можуть загинути люди? Організатори забули про гранати під ВРУ?..

Брати участі в цій акції не можна. Вона геть заполітизована, а це робота суспільна, громадських об’єднань, професійних асоціацій бізнесу, які розуміють навіщо міняти голову НБУ і на яку мету зобов’язаний працювати його новий очільник.

Гонтарева, як та згнила груша на дереві. Вона не може не впасти і впаде», – зазначив О. Сугоняко.

Нагадаємо, в п’ятницю начальник Департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик на брифінгу оприлюднив заяву СБУ та Служби зовнішньої розвідки щодо планів російських спецслужб з дестабілізації ситуації в Україні, старт якої заплановано на 15 листопада – з “Всеукраїнської акції протесту банківських вкладників”.



Як зазначали в СБУ, із 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщується на питання підвищення тарифів. “Протест” має перерости в блокування урядових структур, розширенням претензій та вимог до влади. За задумом російських кураторів, акціям протесту планується створити видимість масової підтримки, зокрема, вже розгорнута активна агітація в соціальних мережах із закликами всілякої допомоги «протестантам». Дані, отримані СБУ та СЗР, свідчать, що російські сценаристи запланували масові безлади і навіть загибель “низки учасників акцій протесту”, підкреслювали в СБУ.

Окремо зауважувалося, що вказані розвідувальні дані в цілому збігаються із змістом т.зв. «Плану першочергових заходів зі дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні «Шатун», – масиву інформації, вилученої з поштової скриньки радника Путіна Владислава Суркова.

P.S. Раніше Ю. Тимошенко анонсувала акцію протесту вкладників збанкрутілих банків на 15 листопада.

У п’ятницю Президент Петро Порошенко на зустрічі з вкладниками фінансових компаній «імені» банку «Михайлівський» повідомив, що вносить у Верховну Раду законопроект, який передбачає захист ошуканих вкладників шляхом надання права Фонду гарантування після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат забезпечити повернення коштів. Глава держави висловив сподівання, що парламент розгляне документ вже у вівторок 15 листопада.

Крім цього, в суботу П. Порошенко звернувся з публічним закликом до Ощадбанку відмовитися від введення комісії для населення за комунальні платежі. У цей-таки день правління держбанку відклало вступ у дію відповідного рішення (мало почати діяти з 1 грудня) для проведення додаткових консультацій з органами державної влади.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.