Новости

Средства клиента “Авангарда” арестованы из-за отмывания доходов

08 листопада Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання слідчого Головного слідчого управління Нацполіції та в рамках кримінального провадження №12016000000000054 наклав арешт на кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ “Фінансова компанія “Фінанс Експерт” (ЄРДПОУ 39637380) №26503000261001, відкритому в банку «Авангард» [цей банк контролює група ICU, співвласником якої до призначення главою НБУ була Валерія Гонтарева, – ред.], повідомляє Finbalance.

Згідно з відповідною ухвалою суду, досудове розслідування кримінального провадження №12016000000000054 від 29.02.2016 здійснюється за фактами фіктивного підприємництва (тобто створення або придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі) та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненого в особливо великому розмірі, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 («Фіктивне підприємництво»), ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом») Кримінального кодексу.

«Встановлено, що групою осіб з використанням підроблених реєстраційних документів створено та придбано понад 30 суб`єктів підприємницької діяльності – резидентів, з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в отриманні необґрунтованого «податкового кредиту» від підприємств-імпортерів з метою мінімізації «податкового навантаження», а також виведення коштів, отриманих від останніх, на підставі безтоварних операцій у «тіньовий», тобто неконтрольований державою, обіг», – констатується в ухвалі суду.

Іншими ухвалами від 08 листопада в рамках цього ж кримінального провадження Печерський райсуд м. Києва надав слідчій групі тимчасовий доступ (з можливістю вилучення) до документів щодо відкриття та обслуговування розрахункового рахункого ТОВ “Лізингова компанія “Авто Сіті” №26504604068200, які знаходяться у володінні Укрсиббанку, а також рахунків ТОВ “Автотехнікс Україна”, ТОВ “Крамор Стюарт Україна”, ТОВ “Лізингова компанія “Авто Лайф”, ТОВ “Лізингова компанія “Авто Сіті”, ТОВ “Кепітал Інвест Груп”, які знаходяться у володінні «Райффайзен Банку Аваль».

Довідково



Як писав Finbalance, 16 листопада Печерський райсу м. Києва задовольнив клопотання слідчих СБУ та наклав арешт на грошові кошти, які розміщені на банківському рахунку під №26503000250001, відкритому ТОВ «І-НВЕСТ» в ПАТ “Банк Авангард”. Це було зроблено в рамках кримінального провадженні №22015101110000121 від 13.07.2015, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 205 («Фіктивне підприємництво»), ч. 1 ст. 358 («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів») Кримінального кодексу.

Нижче – цитата з ухвали суду:

«В ході досудового розслідування отримана інформація щодо протиправної діяльності групи осіб, які за попередньою змовою запровадили на території Київського регіону протиправну фінансову схему по незаконному переведенню безготівкових грошових коштів у готівку з метою виведення капіталів підприємств легального сектору економіки в тіньовий обіг з використанням фіктивних комерційних структур.

Згідно з отриманою інформацією до складу злочинної групи входять ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, які здійснюють оформлення незаконної фінансово-господарської документації та податкової звітності, в т.ч. з їх частковим підробленням, а також вносять до них завідомо неправдиві дані та відомості, здійснюють керівництво та особисто приймають участь у реєстрації на території м. Києва, на підставних осіб комерційних структур з ознаками «фіктивності», налагоджують на такі підприємства надходження безготівкових грошових коштів від вітчизняних суб`єктів господарювання, налагоджують взаємодію з посадовими особами банківських установ, в яких відкривають рахунки таких суб`єктів господарювання. В подальшому, шляхом здійснення низки незаконних фінансових оборудок, зазначені кошти переводяться у готівку та привласнюються як учасниками угруповання так і їх клієнтами.

Крім того, встановлено що вказаними особами використовуються з протиправною метою ряд підприємств в діяльності яких вбачаються ознаки фіктивності, зокрема, ТОВ «І-НВЕСТ» (ЄДРПОУ 36473568).

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що організаторами конвертаційного центру для своєї незаконної діяльності використовується рахунок ТОВ «І-НВЕСТ», відкритий в ПАТ “Банк Авангард” під № 26503000250001».

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.