Новости

Страну превратили в кредитную пустыню и говорят, что так может быть, – Галасюк

Сьогодні треба підвищувати прозорість і підзвітність НБУ, щоб спрямувати його монетарність на розвиток реального сектору економіки, вважає нардеп Віктор Галасюк.

“Україна знаходиться на 7 місці в світі по дороговизні кредитів. То про які успіхи може звітувати нацбанк?!”, – заявив народний депутат під час круглого столу “Як посилити прозорість роботи та підзвітність НБУ та Фонда гарантування вкладів суспільству”, повідомляє кореспондент “ОЛИГАРХА”.

Нардеп підкреслив, що центробанк має реалізовувати грошово-кредитну політику, забезпечувати помірний рівень відсоткових ставок.

“Незалежність Нацбанку має полягати у відсутності штучних впливів на нього з боку корпорацій”, – стверджує Віктор Галасюк.

Нардеп підкреслив, що не йде мова про зменшення повноважень Нацбанку, розширення чи звуження його можливостей.



Галасюк також заявив, що “Україну перетворили на кредитну пустелю і кажуть, що так може бути”.

Нардеп наголосив, що через прив’язку України до зовнішніх кредитів від МВФ у нас фінансова нестабільність.

Як приклад він навів Японію, у якої борг в 200 разів перевищує ВВП, але економічна політика цієї країни спрямована на внутрішні позики. При тому, що Україна не може справитись з 80% через прив’язку до зовніш кредитів. Звідси й нестабільність гривні.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.