Новости

Орлы Луценко ухитрились закрыть дело об откатах экс-менеджера “Центрэнерго”

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження стосовно колишнього комерційного директора ПАТ «Центренерго», обвинуваченого в отриманні відкатів. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м. Києва від 11 листопада, пишуть Наші гроші.

18 жовтня прокурор другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України М. І. Лавренюк видав постанову про закриття кримінального провадження №42015000000001587 в частині отримання колишнім комерційним директором ПАТ «Центренерго» неправомірної вигоди за попередньою змовою групи осіб в особливо великих розмірах.

Справу закрито через відсутність складу злочину у його діях. Жодних подробиць закриття справи у реєстрі не оприлюднено.

Провадження № 42015000000001587 від 23.07.2015 було виділене із іншого кримінального провадження № 42015000000000004 від 05.03.2015.

Відповідно до виділеного провадження, колишній комерційний директор «Центренерго» і його заступник протягом вересня-листопада 2014 року отримали відкат у розмірі 2,21 млн грн готівкою.



Як раніше повідомляла ГПУ, посадовці «Центренерго» «розробили та запровадили завідомо незаконну схему особистого збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди, так званих «відкатів», від суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали постачання послуг, робіт та товарів для ПАТ «Центренерго».

За даними судового реєстру, у ході розслідування слідчі планували, зокрема, встановити фіктивні фірми, «за допомогою яких службові особи ТОВ «Востокенергоремонт» та ТОВ «Спеценергомонтаж» проводили фіктивні господарські операції з метою мінімізації доходів для формування готівкових коштів для передачі службовим особам ПАТ «Центренерго» у вигляді неправомірної вигоди».

Станом на осінь 2014 р комерційним директором «Центренерго» був Олег Жебський, також відомий як бізнес-партнер екс-міністра енергетики Юрія Продана та колишній замдиректор фірми «Продакс» Сергія Кузяри, одного з топ-менеджерів вугільної галузі часів Януковича.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.