Новости

Дом подчиненного Луценко арестовали из-за попытки подкупа ревизоров

Працівником ГПУ, який підозрюється в спробі дати хабар виконувачу обов’язків першого заступника голови Державної аудиторської служби є Аполінарій Нагалевський, суд арештував його будинок і земельну ділянку.

Про це свідчить ухвала Солом’янського суду Києва від 15 грудня, пишуть Українські новини.

Рішення про арешт будинку суд ухвалив за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро.

Підозрюваний – Аполлінарій Нагалевський працював у Генпрокуратурі заступником начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Управління матеріально-технічного забезпечення Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення.

Арештовано будинок на 353 кв.м. і земельну ділянку 0,1 га в Деснянському районі Києва. Це майно належить підозрюваному та його дружині. 12 грудня, тобто за три дні до арешту, подружжя поділило майно. Тепер співробітнику ГПУ належить тільки 1/10 будинку. А більша частина будинку оформлена на його дружину – вчительку початкових класів однієї зі шкіл на Троєщині.



9 грудня НАБУ повідомило, що “викрило на гарячому” посадовця ГПУ при спробі передачі хабара у розмірі 5000 дол. США.

За інформацією НАБУ, працівник ГПУ намагався вплинути на результати перевірки Державної аудиторської служби. Державні аудитори перевіряли контракти на суму 1,8 млн грн., які Генпрокуратура підписала у грудні 2015 року. За фактом можливої розтрати коштів на цих контрактах НАБУ зареєструвало кримінальне провадження.

За матеріалами суду, підозрюваний знайшов посередника для передачі хабара через свого знайомого – завідувача сектору контролю з питань боротьби з корупцією Рахункової палати.

Передача хабара відбулася 1 грудня цього року. Посередник одразу здав ці гроші НАБУ. Але 6 грудня посадовець ГПУ повідомив посереднику, що не помітив змін у роботі ревізорів і вимагав повернути хабар. 9 грудня, після повернення хабара, посадовець ГПУ був затриманий.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.