Новости

Экс-менеджер Ахметова рассказал, что “Укрзализныця” ходит по ошибочному кругу нанесения убытков его патрону

Но “голос украинской экономики будет услышан”, – надеется лоббист олигарха и любителя погудеть нардеп из “Оппозиционного блока” Владимир Гусак…

У прямому ефірі інформаційної програми «События» на телеканалі «Україна», який, як відомо, належить олігарху Рєнату Ахмєтову, член комітету Верховної Ради з питань транспорту Володимир Гусак розповів про можливі підвищення «Укрзалізницею» тарифів на пасажирські та вантажні перевезення, повідомили “ОЛИГАРХУ” у прес-службі ТРК. «Усе виглядає так, ніби покращення фінансового результату «Укрзалізниці» відбувається за рахунок підвищення тарифів», – заявив нардеп з “Опозиційного блоку”, який до обрання в Раду плідно працював на різних відповідальних посадах в СКМ та “Метінвест Холдінг”.

Щоправда, директор з логістики компанії Ахмєтова більше переймався не долею звичайних пасажирів, а тарифамии на вантажні перевезення, підвищення яких відчуває бізнес його колишнього (та мабуть, і нинішнього) господаря.

За словами Володимира Гусака, в останні роки «Укрзалізниця» потрапила в хибне коло: «Щороку підвищуються тарифи на вантажні перевезення. В 2015 році вони стали вищими на 30%, в 2016 на 15%. Крім того, «Укрзалізниця» втрачає й обсяги перевезень, наприклад, минулого року падіння вантажообігу склало 4%, порівняно з 2015 роком. А оскільки підвищення тарифів безпосередньо впливає на собівартість всіх товарів та послуг, які споживають україніці, то зрозуміло, що через кілька місяців усі побачать і відчують на собі відповідне зростання споживчих цін. Так само, як кожен українець зараз відчуває падіння експорту, він став нижчим на 6%, в том числі і тому, що певна українська продукція стала неконкурентоспроможною саме через високі залізничні тарифи. Зараз, на жаль, усе виглядає так, ніби покращення фінансового результату «Укрзалізниці» відбувається за рахунок підвищення тарифів, тобто за рахунок решти економіки України».

Оппоблоківець нагадав, що менеджмент металургіних та інших промислових активів президента ФК “Шахтар” вже висловювався з приводу недоречності підвищення тарифів, яке боляче вдарить по кишені оліграха: “Міністерство інфраструктури ще не прийняло остаточного рішення щодо зміни тарифів. Зараз усі зацікавлені сторони мають місяць на те, щоб подати свої зауваження. Зокрема, українська промисловість та економіка висловили своє негативне ставлення до такого необґрунтованого підвищення. Ми сподіваємося, голос української економіки буде почуто».



Член Комітету Верховної Ради з питань транспорту прокоментував ситуацію щодо збільшення вантажного транспорту на дорогах: «На даному етапі ми підтримали ідею мораторію на підвищення залізничних тарифів до того часу, поки не буде представлена комплексна програма реформування та підвищення операційної ефективності Укрзалізниці. Там є достатньо резервів, наприклад, лише обіг вагонів за останні кілька років збільшився майже вдвічі. Якщо знизити їх обіг, то можна купувати менше вагонів і заощадити гроші».

На запитання ведучої, як вплине перехід підпорядкування «Укрзалізниці» кабміну, гість студії «Событий» відповів досить узагальнено, як типовий нардеп: «Зараз усе виглядає так, що два міністерства не можуть розібратися, хто з них буде керувати «Укрзалізницею». Сподіваємося, це не вплине на основні функції залізничної дороги, а саме забезпечення перевезень пасажирів та вантажів».

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.