Мнения

Владимир Бойко: “К реформе полиции Аваков не имеет никакого отношения”

Не можу не прокоментувати сьогоднішнє голосування Верховної Ради України за відставку Авакова з посади міністра внутрішніх справ («за» – 31, «проти» – 102, «утримались» – 56, «не голосували» – 108).

Якби б народний депутат Каплін, який вніс проект постанови, мотивував би свою пропозицію тим, що Аваков взагалі не міг бути призначений на цю посаду, оскільки не володіє державною мовою, знання якої є обов’язковим для всіх міністрів відповідно до ст.7 ЗУ «Про Кабінет Міністрів України», то така пропозиція було б цілком правомірною. Але Каплін запропонував звільнити Авакова у зв’язку з провалом реформи поліції. Більш того, у пояснювальній записці сказано, що «органи внутрішніх справ України під керівництвом Авакова А.Б. продемонстрували неспроможність забезпечення безпеки громадян України та боротьби з криміналітетом».

Перепрошую, шановні народні депутати, а яке відношення Аваков має до поліцейської реформи й, тим більше, до органів внутрішніх справ? Якраз навпаки – суть реформи, проведеної двома заїжджими аферистками, полягала в тому, щоби позбавити МВС України повноважень органу внутрішніх справ і створити незалежний від МВС України орган – Національну поліцію України – підпорядкований Кабміну.

Національна поліція є центральним органом виконавчої влади, який не підпорядкований МВС України, а міністр внутрішніх справ не може ані видати наказ, обов’язковий до виконання головою Нацполіції, ані скасувати наказ голови Нацполіїі. Зв’язок між МВС України та НПУ суто ефемерний – оскільки голова Національної поліції України не є членом Кабінету Міністрів України, то міністр лише представляє Нацполіцію перед Кабміном. Але точно так він представляє ще й Державну прикордонну службу України, Державну міграційну службу України, Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

І якщо нікому не спадає на думку обвинувачувати Авакова в тому беззаконні, яке коїться в прикордонному воїнстві, то з якого дива він має відповідати за беззаконня поліцейських?



Аваков може мати причетність до розкрадання коштів держбюджету при закупівлі наплічників для Нацгвардії, до нелегальних поставок вугілля з окупованої території, до купівлі на гроші Коломойського місця в прохідний частині партійного списку «Самопомочі» для найвідомішого українського афериста Кості Грішіна. Але до реформи поліції Аваков відношення не має ніякого.

Його неможливо навіть обвинуватити в тому, що він призначив своїм першим заступником міжнародну аферистку Згуладзе попри наявність у неї подвійного громадянства, відсутність юридичної освіти та незнання української мови – Згуладзе призначив не Аваков, а очолюваний Яценюком Кабмін.

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.