Мнения

Владимир Бойко: “Артем Сытник в свое время сделал неправильный выбор”

В Україні вирує «антикорупційний скандал», політики та інші «антикорупціонери» звинувачують у всіх смертних гріхах директора НАБУ Ситника, а останній, у свою чергу, звинувачує обвинувачів у тому, що вони заважають йому боротись з корупцією.

У студії телеканалу ZIK я пояснив, що цей скандал спричинений виключно тим, що Артем Сергійович свого часу зробив неправильний вибір – йому треба було або ставати частиною корупційного механізму держави та домовлятись з іншими правоохоронними органами про розподіл сфер заробітку, або жити на зарплатню. А Ситник вирішив, що він – вищий, ніж зорі, і крутіший, ніж яйця й що йому можна безкарно набивати власні кишені, не рахуючись з конкурентами.

У якості прикладу я розповів історію з прослуховуванням Ситником телефону близької знайомої колишнього військового прокурора сил АТО Кулика. Зараз народний депутат Антон Геращенко обвинувачує Ситника в тому, що директор НАБУ порушив державну таємницю, «зливши» подробиці телефонних переговорів цієї жінки журналістам. Насправді, Антон Юрійович помиляється: гриф секретності з цих матеріалів був знятий ще бозна-коли.

Але річ у іншому – знімати інформацію з транспортних телекомунікаційних мереж допускається лише з санкції суду, у виняткових випадках і тільки при розслідуванні тяжких або особливо тяжких злочинів. З тим, щоби отримати відповідну санкцію слідчого судді Апеляційного суду м.Києва Ситник підробив документи й зареєстрував в ЄРДР фіктивне кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.368 КК України (отримання неправомірної вигоди), жодних слідчих дій у цьому провадженні ніколи не проводилось, оскільки його фабула була повністю вигаданою, але на підставі підроблених документів Ситник отримав ухвалу судді Апеляційного суду м.Києва Глиняного з дозволом на прослуховування телефону Ірини Німець. Ніякої інформації, необхідної для розкриття якогось злочину, Ситник, звісно, не одержав, а використовував дані про особисте життя цієї жінки для шантажу військового прокурора сил АТО та розповідав своїм кишеньковим журналістам і приватному підприємцю Шабуніну хто з ким спить.

Источник: Фейсбук автора



Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.