Мнения

Володимир Бойко: «Юрій Віталійович не усвідомлює, що саме підписує»

Народ веселиться з приводу чергового інтелектуального здобутку генерального, прости господи, прокурора, який розпорядився зареєструвати кримінальне провадження відносно народного депутата України Євгенія Мураєва через те, що той в етері 112 каналу наступним чином висловився з приводу ув’язненого в Росії українця Олега Сенцова: «З точки зору того, що людина готувала підпали та вибухи, для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм».

Кримінальне провадження щодо Мураєва зареєстроване – вдуматись тільки:

– за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) –за ч.2 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів).

Побачити у виступі народного депутата «перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності» може, хіба, людина, яка давно страждає на алкогольний делірій. Що ж стосується «завідомо неправдивого повідомлення», то ця стаття Кримінального кодексу передбачена на той випадок, якщо заявник звернувся до правоохоронних органів з письмовим повідомленням про вчинення кримінального правопорушення, за його заявою було зареєстроване кримінальне провадження, у ході допиту заявник був попереджений письмово про кримінальну відповідальність за ст. 383 КК України, але в ході подальшого досудового розслідування встановлено, що заявник навмисно подав повідомлення про злочин, якого, насправді не було, оскільки прагнув у такий спосіб притягнути до кримінальної відповідальності невинувату людину. При цьому розслідувати злочин, передбачений ст.383 КК України, повинен той правоохоронний орган, до якого заявник звернувся з завідомо неправдивим повідомленням про вчинення злочину.

Але я, сказати направду, причин здивування, з яким юридична громадськість зустріла черговий витвір видатного фахівця в галузі права, не розумію. Панове, а з якою, по-вашому, метою на посаду генерального прокурора був призначений алкоголік без юридичної освіти? – Невже заради торжества законності та правопорядку? Підозрюю, що Юрій Віталійович на посаду генпрокурора був призначений саме тому, що він не усвідомлює, що саме підписує, оскільки в професійному плані його цікавлять лише два питання: де вкрасти й що випити.



Що ж стосується висловлювання Мураєва, то воно не тільки не містить ніяких ознак злочину, а є цілком правильним і я підпишусь під кожним словом.

Дійсно, Олег Сенцов, проживаючи в Криму, після окупації півострова намагався на знак протесту чинити опір і навіть підпалив двері в якійсь окупаційній установі. Дійсно, в Україні є люди, які вважають його вчинок геройським. Але є й такі люди, для яких Сенцов – це терорист, що перешкоджав веденню бізнесу з окупаційною владою. Назву цих людей поіменно: президент Порошенко, генеральний, прости господи, прокурор Луценко, екс-генеральний прокурор України Ярема та віце-прем’єр Зубко.

Ці люди в грудні 2014 року організували постачання російської електроенергії в окупований Крим через територію материкової України, для чого Україна уклала з Росією відповідний договір, у якому визнала АР Крим «Кримським федеральним округом Російської Федерації». Оскільки директор «Укрінтеренерго» Володимир Зиневич відмовлявся цей договір підписувати, за вказівкою Порошенка він був затриманий 5 грудня 2014 року слідчим Генпрокуратури та відсторонений від посади, після чого договір був підписаний переляканим наступником Зиневича. Впродовж року, доки Росія не облаштувала «енергетичний міст» у Крим з Кубані, електроенергію окупантам з Росії через материкову Україну постачала підконтрольна Порошенку енергокомпанія Григоришина. Зрозуміло, що для цих людей Сенцов є терористом.

А що стосується генерального, прости господи, прокурора, то було б непогано, щоби він, коли проспиться, прокоментував кримінальне провадження, яке торік було зареєстроване прокуратурою Автономної Республіки Крим (в екзилі) за моєю заявою відносно народного депутата України Антона Геращенка якраз за ознаками державної зради. Нагадаю, що підставою для реєстрації кримінального провадження став публічний виступ Антона Юрійовича в якому Геращенко запропонував укласти з Росією договір про передачу Україною в оренду окупованих територій, передусім Севастополя, з метою допомогти Путіну «зберегти обличчя» та зняття з Росії санкцій, запроваджених через окупацію Криму. І я, як заявник, і народний депутат Геращенко були допитані в прокуратурі, але досі Антон Юрійович не тільки перебуває на свободі, але ще й має нахабство вести на своєму сайті «Миротворець» перелік людей, яких він вважає неблагонадійними.

Источник: фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.