Мнения

Владимир Бойко: “Если Кернес договорился с Порошенко, то Луценко не надо смешить людей”

Генеральний, прости господи, прокурор погрожує всіма карами судді Київського райсуду Полтави Андрію Антонову, який закрив провадження відносно харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців після того, як всі 19 прокурорів, що підтримували обвинувачення, впродовж 7 (за іншою інформацією – 9) засідань не з’являлись до суду, щоби не брати участі в судових дебатах.

Суддя Антонов дійшов цілком логічного висновку, що прокуратура відмовилась від обвинувачення.

Але генеральний, прости господи, прокурор вважає, що Антонов мав призначати засідання до нескінченності, а підсудні з захисниками – їздити до Полтави, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс України, мовляв, не містить такої підстави закриття кримінального провадження в суді, як систематична неявка прокурорів.

І, взагалі, усі 19 прокурорів хворіли всі 7 чи то 9 разів.

Шкода, звісно, що ніхто з підлеглих не доповів Юрію Віталійовичу, що його політична сила домоглась внесення змін до Конституції України, підготовлених у Адміністрації Президента й проголосованих у Верховній Раді 2 червня 2016 року, відповідно до яких суди вже не повинні керуватись законом. З Конституції вилучено положення про законність судового рішення, натомість, як неодноразово пояснювали президентські барди, суддя при винесенні рішення має керуватись лише внутрішнім переконанням і принципом верховенства права.



Ось суддя Антонов, виходячи з цього принципу, і ухвалив закрити справу щодо Кернеса, оскільки сторона обвинувачення зникла з радарів, а генеральний, прости господи, прокурор не реагував на листи судді Антонова, у яких його честь благав забезпечити явку прокурорів.

І, взагалі, якщо так склалось, що всі 19 прокурорів тяжко захворіли й їх не було ким замінити, то чому Юрій Віталійович, як провідний фахівець у галузі права (а ким ще може бути генеральний прокурор європейської країни?) сам не приїхав у Полтаву й не вступив у справу?

Чому він не показав приклад молодим і менш досвідченим колегам, як треба підтримувати обвинувачення в суді та виступати в судових дебатах? Уявляєте, який був би фурор – Луценко в суді домігся засудження Кернеса?!

А якщо Кернес, дісно, домовився з Порошенком про закриття справи в обмін на підтримку кандидатури Петра Олексійовича в ході наступних президентських виборів, то генеральному, прости господи, прокурору треба не судді Антонову погрожувати, а втягнути язик у те місце, яким він зазвичай думає, і не смішити людей.

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.