Мнения

Сергій Лещенко: “Порошенко робить ставку на старі перевірені технології часів Кучми”

Заради переобрання на другий термін, президент Порошенко робить ставку на старі перевірені технології часів Кучми, коли вся владна вертикаль має працювати на перемогу.

А щоб забули про гучні невиконані обіцянки зразка 2014 – побороти корупцію, закінчити АТО за декілька тижнів, повернути курс до 10 грн/$ – Банкова намагається переключити фокус уваги на інші теми.

Однією з фішок Порошенка на другий термін стала його релігійність. Задум Банкової – отримати Томос про автокефалію перед днем всенародного голосуванням та “продати” це виборцю як своє досягнення. Тому зараз по всій країні можна побачити рекламні сюжети, де Порошенко асоціює себе з церковними справами. Хоча Україна є світською державою, але в умовах падаючого рейтингу чинному президенту не доводиться добирати засобів, щоб вскочити у потяг на другий термін.

Для того, щоб розігнати пропагандистську машину Порошенка, його оточення міцно вчепилося в рекламний ринок. Мною отримано докази, що органи влади змушують рекламні агентства розміщати рекламу Порошенка під виглядом соціальної. Маю документ з департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, який просить – а, фактично, вимагає у приватних структур – виділити рекламні площини на безоплатній основі. При чому рекламні сюжети навіть не підписані посадою президента України, просто міститься надпис “Петро Порошенко” на фоні київського пам’ятника Князю Володимиру!



Источник фото – blogs.pravda.com.ua
Источник фото – blogs.pravda.com.ua

Доходить до абсурду – в деяких містах однаковий сюжет реклами Порошенка замовляють як безкоштовну рекламу на правах соціальної, і одночасно розміщають за гроші через рекламні агентства.

При чому ринок реклами зачищають під одного гравця – структури, пов’язані з президентським оточенням Ігорем Кононенком та Сергієм Березенком. Комусь Революція гідності вилилася контузіями та смертями, а комусь – рекламними площинами в державному аеропорту “Бориспіль”. Їх віддали фірмам, пов’язаним з Кононенком і Березенком. Компанія “Ін Лайн” отримала локацію прямо в терміналі D, через який здійснюється основний пасажиропотік.

Источник фото – blogs.pravda.com.ua

Розслідування програми Схеми показало, що телефон цієї компанії використовували фірми помічників Сергія Березенка в Київраді. На цьому ж номері перебував і благодійний фонд “Спільна справа” самого Сергія Березенка, який відомий брудним дообранням до Верховної Ради через масовий підкуп виборців Чернігівської області. Ну і зовсім не дивно, що за цим номером телефону була прописана фірма сестри Ігоря Кононенка – ще одного президентського смотрящего. Адже Кононенко і Березенко є політичними соратниками з того часу, коли входили до фракції мера-дерибанщика Леоніда Черновецького.

Аналогічний переділ рекламного ринку відбувається в київському метро. На момент завершення Революції гідності, в 2014 році, в структурі метрополітену розміщували рекламу 26 компаній. На сьогоднішній день найбільшими операторами реклами в Київському метро є компанії, пов’язані з рекламним бізнесом родини Березенка. З Березенком пов”язують рекламний бізнес компанії “Мегаполіс”, яка протягом останніх років фактично витіснили всіх конкурентів з реклами в Київському метрополітені. При чому саме місто Київ отримує до свого бюджету лише десяту частку грошей, зароблених посередниками в метрополітені.

А останнім часом аналогічно почалася зачистка ринку реклами в потягах. У черні правління “Укрзалізниці” продовжило до кінця року договори з двома компаніями на розміщення реклами в “Інтерсіті”, але буквально через декілька днів цей потік також почав забирати під себе Березенко. І влітку клієнти, що розміщують рекламу в швидкісних поїздах, отримали листи від агентства “Мегаполіс” з вимогою переукласти договори зі спорідненими із Березенком компаніями.



Ноу-хау Березенка “геніальне” – два в одному. Він не лише намагається забрати під себе потоки грошей, в ручному режимі переключаючи їх на своїх друзів та родичів. Він намагається контролювати рекламні площини, щоб фільтрувати політичне наповнення з метою знищення конкурентів Порошенка.

Усе це має дуже мало спільного з демократією, зате нагадує старі темні часи, коли адміністративний ресурс допоміг Леоніду Кучмі обратися на другий термін. І це ще один аргумент на користь того, що таку владу треба усувати з посад.

Джерело: блог автора

Напечатать

Сергей Лещенко

журналист, экс-нардеп

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.