Мнения

Владимир Бойко: «Истерия вокруг Медведчука была раздута намеренно?»

Скажіть, будь ласка, а галасливу кампанію по обвинуваченню Медведчука в тому, що він неналежним чином захищав у суді Василя Стуса, навмисно розпочали в той час, коли в Оболонському райсуді Києва слухається справа відносно Януковича, чи так співпало випадково? Бо якщо це співпадіння, то воно дуже дивне й красномовне.

Судіть самі: лейтмотивом істерики, розпочатою в соцмережах щодо Медведчука, є та обставина, що він, будучи «призначеним» захисником (тобто таким, що вступив у справу не на підставі договору з підсудним Стусом, а на підставі постанови слідчого, прокурора або судді й тому працював, фактично, безоплатно), по-перше, продовжував здійснювати захист попри те, що Стус заявив про відмову від його послуг, як і послуг будь-якого радянського адвоката. По-друге, Медведчук надавав допомогу неналежним чином, не відстоював заявлені Стусом клопотання, не таврував у судових засіданнях сторону обвинувачення й навіть погодився з тим, що в діях Стуса є склад інкримінованого йому злочину, хоча й просив про зменшення покарання.

Але ж у випадку з Януковичем ситуація точно така, як і зі Стусом. Навіть ще гірша з точки зору дотримання елементарних прав людини. Януковичу також призначили захисника від держави – такого собі Юрія Рябовола. Але обвинувачений категорично відмовився від його безкоштовних послуг, посилаючись на те, що адвокат Рябовол грубо порушує адвокатську етику й не виконує доручень Януковича, зокрема уникає зустрічі з ним для обговорення правової позиції захисту. При цьому якщо Медведчук не міг бути відсторонений від участі в справі, оскільки підсудний Стус не мав «власних» адвокатів, то обвинувачений Янукович має таких захисників і ні яких інших, призначених всупереч його волі, не потребує.

Що ж стосується добросовісності виконання адвокатом Рябоволом своїх обов’язків, то доки ми також не чули від нього ані антиурядових промов, ані заперечень суті обвинувачення, ані тверджень про невинуватість Віктора Федоровича. Напевно, і не почуємо, з огляду на те, що, вступивши в справу, Рябовол знайомився її матеріалами зі швидкістю один том за 15 хвилин.

Тож і виникає запитання – істерія навколо Медведчука та його ролі в засудженні Стуса була роздмухана навмисно, щоби підкреслити явну незаконність майбутнього вироку відносно Януковича? Чи просто так випадково співпало, що в Льовочкіна, який обурений об’єднанням своїх заклятих ворогів Медведчука та Рабіновича в єдину політичну силу, виявились зайві гроші?



Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.