Мнения

Владимир Бойко: “Жебривский подтвердил, что аудит НАБУ Порошенко не интересует”

У 2017-2018 роках ледь не головним «антикорупційним» скандалом була спроба розпочати перевірку діяльності НАБУ, яка, згідно з Законом України «Про Національне антикорупційне бюро України», має проводитись щороку.

Але попри те, що перші детективи НАБУ приступили до роботи 16 вересня 2015 року, досі перевірка не проводилась, бо «антикорупціонери» тривалий час блокували призначення аудиторів – за законом, їх має бути три: від Верховної Ради, від Кабміну й від президента.

«Борці з корупцією» усіляко перешкоджали призначенню аудиторів НАБУ тому, що за висновками такої перевірки директор НАБУ Ситник неминучо б позбувся посади. А Порошенко й Ко з тих же ж самих причин намагались тих аудиторів призначити, розуміючи, що після завершення аудиту на Ситника можна буде навіть вдягнути наручники – за кричуще хабарництво, продаж справ, незаконне проведення НСРД тощо.

Урешті-решт, на початку літа 2018 року був сформований повний склад аудиторів – останнім став ревізор від президента Павло Жебрівський, призначений Указом президента від 19 червня 2018 року №169/2018. Після чого в Порошенка різко зник будь-який інтерес до проведення аудиту НАБУ.

У червні 2019 року спливає строк повноважень аудиторів НАБУ, Україна зобов’язалась перед МВФ повністю цей аудит завершити в липні 2019 року, а досі навіть не внесений законопроект, який би вирішив поточні питання такого аудиту, зокрема в частині оплати роботи аудиторів та їх помічників.



Втім, нічого дивного в цьому немає. Ситник, зробивши правильні висновки, влився в команду президента, їздить додому до Порошенка й саботує розслідування корупції в «Укроборонпромі». А, відтак, ніякої потреба його звільняти в Петра Олексійовича вже немає.

11 березня 2019 року в передачі «Епіцентр» на каналі NewsOne я поцікавився в Павла Жебрівського, який у листопаді 2018 року подав Порошенкові заяву з проханням звільнити його з посади аудитора НАБУ, про ситуацію з перевіркою діяльності Національного антикорупційного бюро України. Жебрівський підтвердив, що, дійсно, аудит НАБУ Порошенка вже настільки не цікавить, що президент навіть не збирається призначати іншого аудитора замість Жебрівського.

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.