Новости

Максим Микитась: Передача Укрбуда Федотенкову произошла по поддельным документам

Екс-президент корпорації «Укрбуд» Максим Микитась стверджує, що його підпис під передачею «Укрбуду» Дмитру Федотенкову підробили

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Прямий».


Максим Микитась розповів, що навесні цього року через підозру від НАБУ гендиректору  «Укрбуд Девелопмент» Олегу Майбороді, який став фігурантом справи про аферу з житлом для Нацгвардії, у компанії почалися іміджеві проблеми і Майборода запропонував пошук співінвесторів. За словами Микитася, сам він тоді був нардепом і бізнесом безпосередньо не займався, але був його власником.

«Проблеми «Укрбуду» почалися тоді, коли було рішення Антимонопольного комітету, і коли в травні місяці був зазрештований директор Майборода. Рішення АМКУ було з приводу декількох будівництв, в яких теж брав участь Укрбуд. І я хотів би окремо наголосити на тому, що є велике коло осіб зацікавлених в тому, щоб Укрбуду не було»,- говорить Микитась.



Микитась також розповів, що Олег Майборода, який запропонував шукати співінвесторів, щоб підсилити репутацію Укрбуду, привів до нього київського ресторатора Дмитра Федотенкова. Федотенков пообіцяв знайти інвестиції, а натомість запропонув розділити компанію.

«В процесі пошуку інвесторів мною були підписані певні меморандуми, в ЗМІ, або в народі які називають «понятійки», які не мають жодного юридичного оформлення, не несуть жодних юридичних наслідків. Такий меморандум я підписав у вересні з паном Федотенковим, якого привів Майборода, який є сусідом пана Майбороди. І вони запропонували, що от є потужні інвестори-партнери», – говорить Микитась.

Як зазначає Микитась на час його депутатства він передав управління компанією Майбороді за довіреністю і той цим скористався разом з Федотенковим.

«Більша частина отаких от меморандумів в подальшому була підроблена, підроблений був мій підпис. Тобто не були поставлені підписи на жодній сторінці. Це можна підсунути все, що хочеш», – заявляє Микитась.

В результаті, за словами Микитася, коли він повернувся в Київ після кількох днів за кордоном, то бізнес вже не контролював.

«Ви знаєте що Укрбуд має стосунок до будівлі колишнього заводу Арсенал – і  відійшов цей актив вартістю $15 млн., відійшов Укрбудінвест за довіренністю до пана Федотенкова, відійшов з ним актив вартістю $6 млн. взагалі на іншу компанію, яку ми ще не знайшли і відійшов «Укрбуд Девелопмент»,-  розповідає Микитась.

Як писав “Олигарх”, Федотенков може бути пов’язаний з російським бізнесом. Зокрема з російським мільярдером, власником Московського кредитного банку Романом Авдєєвим, який має досвід вкладень в девелоперський сектор. Його ж концерн «Россіум» контролює інвестиційно-девелоперський холдинг «Інград», що працює на ринку житлової і комерційної нерухомості Московського регіону. Слід зазначити також, що Сергій Медведчук – брат Віктора Медведчука призначений радником гендиректора концерну «Россіум» з інвестицій в нефінансові активи.

Напечатать
Николай Соколов
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.