Новости

Жена Медведчука получит землю от Киеврады

Як повідомляє видання “Наші гроші”, на пленарному засіданні ІІ сесії Київради 11 лютого депутати розглянуть низку питань землекористування. Про це свідчить проект відповідного порядку денного, оприлюднений на сайті Київради.

Зокрема, планується розгляд проекту рішення про передачу ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», кінцевим власником якої значиться дружина голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко, в оренду на 5 років земельної ділянки на вул. Тургенєвській, 27-Б для реконструкції та обслуговування адміністративно-офісного будинку. Підстава – у зв’язку із набуттям «Спорт-Туром» права власності на вказану будівлю площею 878 кв м у липні 2013 року.

Також депутати планують розглянути проект рішення про передачу ПАТ «Київський завод комунального машинобудування «Коммаш» в оренду на 10 років ділянку площею 4,06 га для експлуатації та обслуговування виробничих і адміністративних будівель і споруд на вул. Васильківській, 28 у Голосіївському районі. Нагадаємо, що про цю ділянку йшлося у т.зв. «понятійних» угодах між власницею Stolitsa Group Владою Молчановою і т.зв. «смотрящим» за столицею Денисом Комарницьким. Цю ділянку поруч з центром міста планують забудувати житлом, фінансуючи проект 50/50. Як повідомлялося, у подальшому Комарницького у «понятійці» змінив його давній соратник і син екс-мера Києва Степан Черновецький.

На сесії Київради 11 лютого планують розглянути проект рішення про передачу ТОВ «Міжнародна тенісна академія» в оренду на 5 років ділянки площею 0,32 га на вул. Міська, 9, вул. Лісна для будівництва, обслуговування та ремонту об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури, об’єктів зв’язку та дорожнього господарства. На сусідній ділянці розташовується спортивно-оздоровчий комплекс «Міжнародна тенісна академія». Кінцевим власником компанії є екс-нардеп від Блоку Петра Порошенка Ігор Кононенко.



Ще один проект рішення, що внесений в порядок денний, стосується передачі ТОВ «Наука-Комфорт» в оренду на 5 років ділянки площею 3,11 га на вул. Академіка Вернадського, 32 у Святошинському районі для будівництва багатоквартирного житлового будинку. Цим рішенням буде змінено цільове призначення ділянки – зараз там розташовується стадіон. Кінцевими власниками ТОВ «Наука-Комфорт» значаться Олександр Клименко, Світлана Клименко та Георгій Цагареішвілі, двоюрідний брат колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Льва Парцхаладзе. За даними ЗМІ, до цієї забудови, відповідно до вже згаданих «понятійок», причетний також Денис Комарницький.

Крім того, планується розгляд проекту рішення про передачу ТОВ «Оптова Мережа 2011» в оренду на 10 років ділянку площею 8,49 га на проспекті Генерала Ватутіна у Дніпровському районі для будівництва та обслуговування житлових будинків з об’єктами соціально-культурного та побутового призначення. Підстава – у зв’язку із набуттям у 2017 році права власності на нерухоме майно (майновий комплекс площею 21 тис кв м). Варто відзначити, що відповідно до Генплану ця ділянка є територією громадських будівель та споруд, де будівництво житла не дозволяється. Власником ТОВ «Оптова Мережа 2011» є панамська компанія «Гренада Бізнес Корп.».

Також заплановано розгляд проекту рішення про передачу в оренду ПАТ «Нео Віта» в оренду на 15 років ділянку площею 0,47 га для експлуатації та обслуговування виробничої бази на просп. Соборності, 19 у Дніпровському районі. Підстава – у зв’язку з переходом у 2016 році права власності на майно (приміщення-склад кисню площею 71,5 кв м). За даними карти сайту продажу нерухомості «Лун.юа», наразі ця ділянка використовується як автостоянка біля ЖК «Комфорт таун».

Зауважимо, що на засіданні 11 лютого планувався розгляд проекту передачі в постійне користування ДП «Укркінохроніка» ділянки площею 1,9 га на вул. Євгена Коновальця, 18 у Печерському районі. Втім, 8 лютого Міністерство культури повідомило про зняття цього питання з порядку денного Київради. Як відомо, Мінкульт раніше закликав столичних депутатів не підтримувати незаконну забудову території «Укркінохроніки». Торік міністр культури Олександр Ткаченко заявив:

«…є всі підстави вважати, що ми знаємо реального інтересанта забудови території «Укркінохроніки» під нові висотки. Це відомий у вузьких колах в Києві забудовник – пан Денис Комарницький».

Напечатать
Денис Светлов
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.