Мнения

Михаил Ткач: “Они все – Трухины!”

Вони всі – Трухін!

Ви, напевне, теж помітили, як сміливо президент Зеленський захищав свого депутата Трухіна, коли влада була впевнена, що відео вже не долучили до офіційного слідства і тому доказів нема. І як президент Зеленський сьогодні сховався за спинами Арахамії та партії і фракції слуга народу, коли виявилося що відео є.

Куди зникли оціночні судження гаранта конституції між цими двома відповідями на питання про Трухіна?

Не думаю, що якби на місці потерпілого Лучано Лучі опинився батько президента Зеленського, то президент так легко констатував би на очах у всієї країни «ну, там ніхто не загинув», «всі потрапляють в дтп» або «нічого страшного», «звичайна справа». А Лучано Лучі теж, напевне, чийсь батько. Чи не так?

Те що президент до публікації нами відео особисто захищав Трухіна, а після публікації відео послався на позицію партії та фракції, говорить про те, що покривати своїх депутатів президент готовий, а от відповідати за ці свої і своєї влади дії – ні.



І можна скільки завгодно переконувати у тому, що «президент не знав». Не знав – тоді чому захищав? Просто тому що Трухін – свій? Томущо Je suis Трухін? Ну тоді це клан, а не влада. Клан – як і всі попередні провладні партії і влади. А якщо президент знав і все одно захищав, то президент просто співучасник.

А коли президент сьогодні, притиснутий резонансом, каже, що цю справу мають розслідувати правоохоронні органи, президент розуміє, що останні 5 місцяв саме ці правоохоронні органи і не розслідували цю справу?

Якщо не розуміє – то може саме час зрозуміти хоча б до фінішу каденції?

Якщо розуміє, то коли бюджетні кошти будуть витрачатися на ефективні правоохоронні органи, а не на обслугу чергової влади? Це питання залежить особисто від президента. Від того самого президента, який (як і попередники) розставляє на керівні посади у правоохоронних органах своїх, а не професійних людей. Саме для того щоб всі «трухіни» спали спокійно з печеньками та шоколадками у багажниках і з номером Дениса Монастирського в телефоні. Інакше це не працює. І випадок з Трухіним – ще одне і не останнє підтвердження.

Джерело: Фейсбук автора

Напечатать

Михаил Ткач

Журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.