Новости

Боголюбов та Коломойський домоглися перенесення на рік суду у Лондоні за справою “Приватбанку”

Перші слухання у Високому суді Лондона по суті справи за позовом ПриватБанку проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Генадія Боголюбова мали відбутися у червні 2022 року, однак після клопотання відповідачів суд переніс слухання на рік. Про це в “ОЛІГАРХ” дізнався з інтерв’ю Forbes СЕО банку Герхарда Бьоша.

У клопотанні до суду представники Коломойського та Боголюбова зазначили, що війна в Україні істотним чином вплинула на їх спроможність брати участь у засіданнях. ПриватБанк виступав проти перенесення.Банк продовжить нараховувати проценти у розмірі близько $500 000 щодня, що збільшить суму позову майже до $4,5 млрд.ПриватБанк через війну не змінив свою позицію та хоче повернути усі кошти, що були виведені незаконним чином, зазначив Бьош.

Нагадаємо, у грудні 2017 року вже державний ПриватБанк звернувся до Високого суду Лондона з позовом про повернення виведених активів колишніми власниками Ігорем Коломойським  та  Геннадієм Боголюбовим і пов’язаними з ними британськими компаніями на суму понад $2,5 млрд та домігся та всесвітнього арешту їх активів.

У грудні 2018 року суд визнав позов невідповідним його юрисдикції, проте банк оскаржив це рішення в Апеляційному суді Англії та Уельсу у жовтні 2019 року. Припис суду про всесвітній арешт активів лишився чинним до винесення судового рішення по суті, а сума збитків з урахуванням нарахованих процентів зросла до $3 млрд.

З урахуванням позовів банку проти колишніх власників до судів США, Ізраїлю та Кіпру загальна сума претензій до колишніх власників у закордонних юрисдикціях — понад $10 млрд.



У 2016 році держава витратила на докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку $5,5 млрд. Суму збитків підтвердили детективи агенції Kroll, що проводили forensic audit банку після його націоналізації.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.