Новости

Кропачов купив Білгород-Дністровський порт за 220 мільйонів

Компанія “Укрдонінвест” бізнесмена Віталія Кропачова стала переможцем повторного приватизаційного аукціону з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту, який пройшов 13 березня. Про це повідомляється у системі Прозорро.Продажі.

“Укрдонінвест”, засновником та кінцевим бенефіціаром якої є Віталій Кропачов, запропонувала 220 млн 0,1 тис грн. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення “Економічної правди”.

При цьому “Укрдонінвест” брала участь у січні цього року в аукціоні з продажу порту “Усть-Дунайськ” і готовий був заплатити за нього трохи більше 200 млн грн. Компанія програла ТОВ “Еліксир Україна”, початкова пропозиція якого була вищою.

У торгах також брали участь ТОВ “Порт Аккерман” (остаточна пропозиція – 97 млн грн) та ПрАТ “Мостобуд ЮА” (кінцева пропозиція – 220 млн грн).

Стартова ціна, яку визначили на повторний аукціон, – 93,78 млн грн. На першому аукціоні, який не відбувся, стартова ціна була удвічі вищою – 187,6 млн грн.



Порт спеціалізується на перевантажені лісних вантажів, мінеральних добрив, залізорудних окатків, металопродукції та зернових вантажів.

Нагадаємо, повідомлялось, що Фонд держмайна 3 березня проведе приватизаційний аукціон з продажу “Білгород-Дністровського морського торговельного порту”. Стартова ціна – 187,6 млн грн (без ПДВ).

Фонд держмайна не зміг приватизувати Білгород-Дністровський морський торговельний порт з першої спроби – призначений на 3 березня аукціон визнали таким, що не відбувся.

Як повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, учасники не подали заявки.

Морський порт “Усть-Дунайськ” продали на аукціоні у вівторок, 17 січня, за 201 мільйон гривень – приватизація морського порту відбулась вперше в історії України.

Віталій Кропачов – бізнесмен, ексдепутат Донецької облради, власник групи компаній “Укрдонінвест” з активами у вугільній, машинобудівній, будівельній та транспортній галузях, медіа.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.