Новости

СБУ арештувала майно Новинського на понад 3,5 мільярда

Служба безпеки України та Офіс генпрокурора заявили про арешт майна підсанкційного проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та ОГП.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Загальна сума арештованого майна становить більше ніж 3,5 млрд грн, заявили в СБУ.

“Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об’єкти на декілька афілійованих комерційних структур.

Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Наразі, за матеріалами СБУ, Мін’юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха”, – підкреслили у відомстві.



“У ході розслідування встановлено, що бізнесмен, після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій, здійснив перереєстрацію належних йому підприємств на підконтрольних осіб. Це іноземці, які мають безпосередній зв’язок з державою-агресором”, – додали в ОГП.

У СБУ також додали, що у кримінальному провадженні за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), співробітники СБУ провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів.

“Під час обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Доповнено.

У компанії “Смарт – Холдинг” заявили, що кримінальне провадження “є абсолютно безпідставним та являє собою чергову спробу здійснення тиску на український соціально-відповідальний бізнес під час війни”.

“Такі системні дії правоохоронних органів щодо цього та інших проваджень є деструктивними, мета яких – блокування активів в інтересах певних груп. Ухвала на проведення обшуку не містить жодних конкретних фактів чи обґрунтованих правових підстав. Тим більше, провадження відкрите за заявою приватної компанії, що належить особі, яка перебуває з Групою “Смарт-Холдинг” у довготривалому корпоративному конфлікті, що не має жодного стосунку до вказаних причин слідчих дій.

Це далеко не перша спроба впливу на бізнес шляхом відкриття різноманітних проваджень. На бізнес намагаються впливати досить тривалий час, а після початку війни розпочалась активна фаза. По факту, більшість відкритих проваджень були спростовані або так і залишись без відповідних рішень суду. Але з’являються все нові і нові позови та заяви, і чим далі, тим менш змістовні висуваються обвинувачення”, – йдеться у позиції компанії.

Напечатать
Денис Светлов
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.