Categories: Новости

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та викрадення автомобілів.

Про це йдеться у статті на сайті Капітал

Так, у публікації згадується нещодавня сутичку журналіста Геннадія Павличенка з водіями служби евакуації автівок «Експрес-Т», під час якої один зі співробітників погрожував журналісту фізичною розправою.

У статті нагадується, що це не перший конфлікт співробітників служби з представниками медіа: у 2015 році відомий журналіст Володимир Бойко провів власне розслідування, в результаті якого з’ясувалося, що власниками «Експрес-Т» є Олександр Приймак та його батьки Наталія і Олег.

«Попри те, що з часу розслідування Володимира Бойка минуло понад 9 років, «Експрес-Т» продовжує займатися своїми брудними справами. За ними числиться 51 кримінальна справа за різними статтями, проте вони не лише успішно реалізують свої оборудки, але й виграють мільйонні тендери», – йдеться у статті.

Зокрема, згідно з даними порталу YouControl, послугами «Екпрес-Т» користується Державне управління справами та «Оператора газотранспортної системи України».

«Для того, щоб перемогти у якомога більшій кількості торгів, «Експрес-Т» плодить фірми-прокладки. За документами вони записані на інших осіб, проте насправді це підставні особи, так звані «фунти», за якими стоять ті ж самі власники – родина Приймаків», – говориться у публікації.

За даними Геннадія Павличенка, якого цитує видання, пояснення такої безкарності служби перевезень «Експрес-Т» може бути в тому, що власник компанії Олександр Приймак має впливових друзів та партнерів у верхівці столичної поліції.

Павличенко підкреслює, що на «Експрес-Т» заведено понад 50 кримінальних проваджень. Одне з них стосується незаконних перевезень наркотичних речовин, яке зафіксував один з телеграм-каналів.

Також «Експрес-Т» звинувачують у викраденні автівок з деокупованої Київщини весною 2022 року. За даними слідства, співробітники служби у Бучі викрадали автомобілі, які покинули власники, попередньо позначаючи їх знаками російської армії – Z і V.

«Згідно з кримінальним провадженням, відкритим наприкінці 2022 року проти представників цієї компанії, вартість викрадених автівок «у двісті п`ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян», що, згідно з Кримінальним кодексом України, кваліфікується як крадіжка у великих розмірах», – йдеться у публікації.

На думку автора статті, «Експрес-Т» має можливість допомогти українській армії, але не робить цього, бо має інші цілі.

«Згідно з нещодавно підписаним законом про мобілізацію, на фронт планується спрямувати певну кількість автомобілів. То чому б такій великій транспортній компанії, з таким серйозним активом у вигляді виграних тендерів та з потужним автопарком не виділити його частину для потреб армії? Питання, звісно, риторичне. Адже «Експрес-Т» тільки наживається на війні, інше в її плани не входить», – резюмується у статті.

Напечатать
Денис Светлов
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

1 неделя ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

2 недель ago

Теплові схеми під «кришею» Терехова

Отримавши ще від в.о. мера важілі управління одним з найбільш доходних комунальних підприємств Харькова, Скопенко одразу почав «покращувати його фінансовий…

3 недель ago

Військовий закликав Порошенка-молодшого долучитися до сил ППО, а не ховатися в Лондоні

Замість співати в закордонних нічних клубах російський реп, син народного депутата Петра Порошенка міг би захищати Українське небо, збиваючи "Шахеди"…

1 месяц ago

Фелікс Черток сховався за ребе

Навіщо партнер Вадима Єрмолаєва, якого підозрюють у фінансуванні російських окупантів, «поділився» алкогольним дистриб’ютором «Торговий Дім АВ» з головою Ради Федерації…

2 месяцы ago

Виктор Небоженко: Политизация армии

Теперь офицеры и генералы ВСУ знают, что их карьера зависит не от их профессионализма ,боевых заслуг или успехов на фронте,…

2 месяцы ago