Новости

У семьи столичного прокурора “накопилось” недвижимости на 130 млн

На родину столичного прокурора Київської міської прокуратури № 6 Павла Міленіна записано безліч нерухомості в найдорожчих будинках столиці та на її околицях, вартість якої може становити понад 130 млн грн. Про це йдеться у розслідуванні Аліни Стрижак для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

У 2012-13 роках прокурор Павло Міленін, який є сином колишнього керівника ДАІ України та столичної міліції Олександра Міленіна, став власником квартири (150 кв м) та гаражу в одному з найдорожчих будинків столиці – хмарочосі на Кловському узвозі, 7. Ціна квартир до 200 метрів тут зараз становить близько 65 тис грн. за квадратний метр. Тобто вартість прокурорської квартири може сягати 10 млн грн, а паркомісце в будинку добавляє до цієї суми ще 0,78 млн грн.

Сам прокурор пояснив, що в елітну квартиру почав вкладатися з початку її будівництва в 2003 році, і він тоді не працював в прокуратурі. В 2003 році Міленіну було лише 22 роки.



1
Будинок на Кловському узвозі, 7

На батьків молодого прокурора також записана купа нерухомості. У цьому ж будинку на Кловському узвозі на Олександра та Галію Міленіних записано чотири паркомісця та понад 400 кв м офісів. Ринкова ціна такої площі нежилих приміщень в цьому будинку – від 30 мільйонів гривень.

У червні цього року прокурору також подарували будинок площею 433 кв м та 10 соток землі під ним в районі столичних Бортничів. Маєток на цій же вулиці набагато меншою площею нині продають за 11,7 млн грн. За словами прокурора, коштовний подарунок йому зробив батько.

1
Будинок Міленіна в Бортничах

На Міленіна-старшого також записана квартира площею 133 кв м в у закритому клубному домі «Аркхаус». Квадратний метр тут коштує від 57 тис грн., тож ринкова ціна цієї квартири родини прокурора – близько 7,5 млн. грн. Договір купівлі-продажу оформлений кінцем липня цього року.

1
Закритий дім “Аркхаус”

Ще на Олександра Міленіна зареєстрований будинок в Конча-Заспі (Козин) на 1000 кв м та 30 соток землі під ним. Вказана в документах вартість нерухомості – 4,3 млн. грн. Хоча нині нерухомість такої площі в Козині продається за 32 млн. грн.

На матір прокурора Галію Талібуллівну Міленіну також записані квартира площею 175 кв м та гараж у пафосному будинку по вул. Паторжинського, 14. Цю нерухомість родина Міленіних придбала в 2003 році, зараз квартиру з меншим метражем продають у цьому будинку за 30 млн грн.



Дім на Паторжинського має скандальний шлейф. За даними видання Україна молода, тодішній очільник СБУ Володимир Радченко продав Ринату Ахметову земельну ділянку у сумнівний спосіб. А олігарх побудував на ньому будинок і сам вселився у пентхаус з басейном. На Паторжинського купували квартири родина Фірташів, генерал СБУ Нездоля, колишній заступник глави СБУ Петро Шатковський.

1
Дім на Паторжинського

Прокурор Міленін їздить на BMW 530d xd 2011 року, купив її в рік випуску. Зараз таке авто навіть із пробігом коштує приблизно $35 тис. дол. На батька прокурора Олександра записаний Mercedes-Benz GL 450 2012 року випуску. Із пробігом таке авто зараз коштує $76 тис.

1

1

1

Міленін-старший на початку 2000-х був очолював ДАІ України, а потім столичну міліцію. Нині він співзасновник кіровоградського обласного благодійного фонду «Право захист», де його партнерами є екс-очільник Апеляційного суду Кіровоградської області Віктор Телеганенко та екс-очільник Кіровоградського облуправління юстиції Петро Михалкович. Чотири роки тому Олександр Міленін керував міжнародним благодійним фондом «Українська поліцейська автомобільна корпорація».

В середині 2000-их Олександр Міленін реєструвався співвласником ТОВ «М-Гарант», яке займалося проведенням розслідувань та забезпеченням безпеки та ТОВ «Дизель ЛТД» (нині – «Гарант девелопмент»).

Матір прокурора – Галія Міленіна, працювала в «Сканія Україна», на початку 2000-их реєструвалася як приватний підприємець, надавала комерційні послуги. У березні 2013 знялася з обліку.

У Міленіних є ще молодший син Олексій. В своїм резюме він вказав, що п’ять років працював в компанії «Гас-Украины». Можливо, йдеться про дочірню компанію НАК «Нафтогаз України». Олексій Міленін значився помічником генерал-полковника міліції Сергія Гусарова – маєтки Міленіних і Гусарових у Бортничах поряд.

У відкритому доступі є декларація Павла Міленіна за 2014 рік. В ній він вказав свій дохід – 119 тис. грн і 1,6 млн. грн – родини. З огляду на те, що ринкова ціна нерухомості Міленіних – приблизно 130 млн. грн. – то збирати гроші родина Міленіних мала почати 80 років тому. Сам прокурор походження коштів у своїх батьків коментувати відмовився, пояснивши це тим, що з батьками давно не проживає і їхніми бізнесовими справами не цікавиться.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.