Новости

Счета “Укргаздобычи” арестовали, чтобы отобрать миллионы у засветившейся в “криминале” “прокладки”

Державна виконавча служба (ДВС) арештувала рахунки держкомпанії «Укргазвидобування» на суму 167,50 млн грн. аби зняти 27,92 млн грн. на користь ТОВ «Промфінанс груп». Про це повідомляється на сайті «УГВ», пишуть “Наші гроші”.

Провадження ДВС було відкрито 4 жовтня і для добровільного виконання рішення УГВ було надано термін до 11 жовтня. Однак вже 6 жовтня рахунки були арештовані.

«Укргазвидобування одразу, 06.10.2016 року, вчинило всі необхідні дії по погашенню заборгованості в сумі 27 915 480,00 грн., про що негайно, 07.10.2016 року, повідомило ДВС. Однак, рахунки Товариства досі залишаються заблокованими», – йдеться у повідомленні.

«Нам блокується можливість платити зарплату, податки та, серед інших операцій, подавати документи на тендери Міноборони по закупівлі палива для армії для зими. Якщо ви ще не зрозуміли, як корупція вбиває країну – ось вам приклад. Корупційна прокладка, у якої круглий 0 на рахунках і яка нічого не виробляє, і яка вже обікрала країну на мільйони, через “самий справедливий український” суд блокує функціонування найбільшого видобувника газу, який постачає газ для потреб населення. Це – на початку опалювального сезону. Це – просто знущання з правосуддя! Це – загроза національній безпеці! Це робиться руками Державної виконавчої служби Мінюсту!» – заявив керівник УГВ Олег Прохоренко.

Держвиконавці стягують з УГВ гроші на виконання рішення Госпсуду Києва про стягнення з держкомпанії 27,84 млн грн. у якості боргу.



Цю суму «Промфінанс груп» мало отримати як переможець тендеру УГВ на постачання хімічної продукції.

Торги відбулись у середині червня 2015 року, за кілька днів до звільнення тодішнього керівника УГВ Сергія Костюка і його заступника Вадима Шленчака.
Вже при новому керівництві УГВ пропонувало «Промфінансу» знизити ціну на товар, однак фірма відмовилась. Тоді держкомпанія в односторонньому порядку розірвала угоду.

У серпні 2016 року слідче управління Головного управління Національної поліції у Харківській області порушило кримінальне провадження №12016220000000833 по факту зловживання службовим становищем посадовців «Укргазвидобування» по тому тендеру.

За даними слідства, ціни на тендері виявились вищими від ринкових. У «Промфінансу» тоді замовили ефір метил-трет-бутилового марки А по 36 000 грн/т, тоді як його ціна у відкритих джерелах на той час становила 22 500 грн/т. Також була завищена ціна на компонент моторного палива альтернативного марки Б – 25 000 грн/т при ринковому рівні 17 тис грн./т.

Окрім цього слідство вказувало на те, що сам тендер не мав відбутись через необхідність відхилення заявок конкурентів на торгах. У них на думку слідчого не було підтверджено кваліфікацію у цій галузі.

В рамках цієї справи слідчі просили про доступ до документів «Промфінанс груп», однак суд відмовив у цьому, пославшись на недоведеність слідством того, «що потреби досудового розслідування в конкретному вищевказаному кримінальному провадженні виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи».

«Промфінанс Груп» створена у листопаді 2014 р. Сьогодні вона записана на Вікторію Вікторівну Донських з Кременчука Полтавської обл. Статутний фонд фірми – 100 грн.

На цю ж Вікторію Донських переоформили рівненське ТОВ «Телтрейд», яке з 2014 р. банкрутує за заявою ТОВ «Українська сирна компанія» з групи «Континіум» покійного нардепа Ігоря Єрємєєва.

На початку березня 2014 року Сергій Костюк очолив «Укргазвидобування». Його заступником став Вадим Шленчак.

У грудні того ж року їм було пред’явлена підозра у зловживанні службовим становищем: Костюка і Шленчака звинуватили у діях на користь ТОВ «ВОГ Трейдинг», внаслідок чого «Укргазвидобування» недоотримало щонайменше 16,76 млн грн доходів. Йдеться про продаж навесні 2014 року фірмі 18,21 тис т скрапленого газу за заниженими цінами по прямому контракту, а не через біржевий аукціон.

У жовтні 2015 року Шевченківський райсуд Києва визнав невинуватими та виправдав Костюка і Шленчака, оскільки «державним обвинуваченням не доведено в яких саме особистих інтересах діяли Костюк та Шленчак, яку і від кого саме вони отримали неправомірну вигоду при укладенні договору з ТОВ «Вог Трейдинг», які саме корисливі мотиви у них були.



Прокуратура міста Києва подала апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції, однак жодних даних про те, що він розглянутий в судовому реєстрі досі немає.

Костюк і Шленчак звільнені з посад в «УГВ» у червні 2015 року.

Костюк через МПП «Феон» мав близькі стосунки з нардепом Ярославом Москаленком, що входив до депутатської групи «Воля народу» Ігоря Єремєєва. У свою чергу Шленчак – це один із власників мережі АЗС «Калина», яку в 2011 році викупила група компаній WOG Єремєєва.

По материалам: “Наші гроші”

Напечатать

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.