Новости

Экс-руководителя “Энергобанка” допросит полиция

09 листопада Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання слідчого Головного слідчого управління Нацполіції та надав йому дозвіл на привід екс-глави правління «Енергобанку» для проведення допиту як свідка й проведення інших слідчих дій у кримінальному провадженні №1201600000000008 від 19.01.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205 («Фіктивне підприємництво») та ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу, повідомляє Finbalance.

Цитата з ухвали суду:

«Досудовим слідством установлено, що за участю службових осіб ПАТ «Енергобанк» було створено ряд підприємств з ознаками фіктивності, які в подальшому використовувалися для надання послуг клієнтам банків із незаконного переведення безготівкових коштів у готівкові.

Крім того встановлено, що до групи підприємств, підконтрольних службовим особам ПАТ «Енергобанк» входять наступні підприємства: ТОВ «КУА АПФ «Даліз-Фінанс», ТОВ «КУА «Співдружність Ессет менеджмент», ТОВ «Амеро Гранд», ТОВ «АстонІнвест», ТОВ «АсконІнформ», ТОВ «ФалконЕстейт», ТОВ «Піком Інвестиції», ТОВ «Піком консалтинг», ТОВ «ОАО Інжиніринг», ТОВ «АссетПродакшн», ТОВ «Броуді Груп», ТОВ «ТуранЕнерджи», ТОВ «ЮстікаКепітал», ТОВ «Пальміра Корпорейшн», ТОВ «Фірма «Броліс» ЄДРПОУ, ТОВ «Архітектурна група «Новотні та Мєнер», ТОВ «Перший ріелторський дім», ТОВ «Англетер груп», ТОВ «Дорінгкомпані», ТОВ «Венгаконсалт», ТОВ «Авертонінвест», ТОВ «Гарант стайл», ТОВ «ДП Магнум» та ТОВ «Феміда інвест».

Згідно інформації, що надійшла від уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації на даний час за підприємствами, підконтрольними службовим особам ПАТ «Енергобанк», обліковується кредитна заборгованість в загальному розмірі 528 552 415 гривень.



На теперішній час ПАТ «Енергобанк» знаходиться в стадії ліквідації в зв`язку з неплатоспроможністю.

В період 2013-2015 років головою правління ПАТ «Енергобанк» була ОСОБА_3.

Крім того, встановлені факти передачі колишніми службовими особами ПАТ «Енергобанк» (а саме: головою правління ОСОБА_3 та керівником юридичного департаменту ОСОБА_5) стороннім особам ряду оригіналів документів вказаної банківської установи, що належать банку та мають вкрай суттєве значення для ведення претензійної та позовної роботи по погашенню кредиторської заборгованості.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні слідчих дій, а саме допиту в якості свідка ОСОБА_3», – йдеться в ухвалі суду від 09.11.2016.

Довідково

«Енергобанк» був визнаний неплатоспроможним у лютому 2015 року, як констатували в НБУ – враховуючи погіршення ситуації з ліквідністю й платоспроможністю банку, про що свідчила, зокрема, значна кількість скарг клієнтів цього банку, та відсутність своєчасної підтримки його власників. У червні минулого року НБУ ухвалив рішення про ліквідацію «Енергобанку».

За даними Фонду гарантування, на 01 жовтня 2016 року вкладникам «Енергобанку» в межах гарантійної суми були виплачені компенсації на 489,8 млн грн (95,9% запланованих виплат).

За даними НБУ на 13.01.2015, кінцевим власником «Енергобанку» був громадянин РФ Анатолій Данілицький.

За даними НКЦПФР, главою правління «Енергобанку» з 10.02.2014 до 13.02.2015 була Алла Вольська.

До цього (з 2010 року) главою правління вказаної фінустанови була Олена Малинська – нинішній керівник банку «Кредит Дніпро».

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.