Новости

Запорожские спецы из Госгеокадастра и ОГА нанесли 115 млн ущерба

Національне антикорупційне бюро підозрює посадовців Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області та Запорізької облдержадміністрації в використанні службового становища для отримання неправомірної вигоди від юросіб, що спричинило збитки державі та державним підприємствам в сумі близько 115 млн грн. Про це НАБУ повідомило на свій сторінці в Facebook, повідомляють Наші гроші.

В агентстві уточнили, що у вівторок було проведено п’ять обшуків.

За даними ЗМІ, НАБУ провела обшуки у кабінеті заступник голови Запорізької ОДА Едуарда Гугніна.

На початку минулого року Запорізька ОДА запустила проект «Урожай-2016». Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль називав метою проекту виявлення в області сільськогосподарських угідь, що обробляються незаконно, без сплати податків.

Під кінець року губернатор відрапортував, що було обстежено майже 2 млн га. Було виявлено, що незаконно використовуються 34 тис га державної землі. За результатами перевірки було укладено 109 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення з юридичними і фізичними особами на загальну площу 2,8 тис га.



Але за даними ЗМІ, тільки восени три фірми – ТОВ «Сільськогосподарське виробниче товариство по забезпеченню інвалідів», «Запорізьке сільськогосподарське товариство забезпечення інвалідів» та ТОВ «Дніпровське сільськогосподарське товариство по забезпеченню інвалідів» отримали у користування майже 5 тис га.

У свою чергу народний депутат Сергій Соболєв (Батьківщина) звинуватив, що через проект «Урожай-2016» було виведено 30 тис га на фірми, які близькі до Бриля. Підставою для оборудок нібито були підписані головою ЗОДА розпорядження.

В грудні Генпрокуратура заявила, що передала до НАБУ інформацію про неподання електронної декларації головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брилем.

Напечатать
Татьяна Дубровская
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.