Мнения

Володимир Бойко: «Фортуна звела хабарника Ківу з міністром внутрішніх справ України Аваковим»

Публікуючи документи про психічне захворювання радника міністра внутрішніх справ України Іллі Ківи, з якого Аваков ліпить політичного діяча, Василь Крутчак забув додати, що Ківа Ілля Володимирович, 2 червня 1977 року народження, колишній заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області, був засуджений за хабарництво вироком Октябрського районного суду Полтави від 24 грудня 2013 року в справі №1622/11616/2012 . Ось, будь ласка, цей вирок :

http://reyestr.court.gov.ua/Review/36372993

Невдовзі після набрання вироком законної сили в Україні трапилась Революція Гідності, тож нема нічого дивного, що Фортуна звела хабарника Ківу з міністром внутрішніх справ України Аваковим, який набирав собі команду з засуджених громадян (Грішін, Дейдей, Білецький, Ківа тощо). Але прийняти Ківу на службу в МВС виявилось проблематичним через встановлену судом заборону обіймати посади, пов’язані з виконанням повноважень представника влади, яка діяла до 9 січня 2015 року. Прийняти Ківу до МВС по фальшивих документах, як це було у випадку з Дейдеєм чи Грішіним (останньому Аваков навіть організував зміну імені та прізвища на Семен Семенченко), не вдалось і тому Аваков вирішив проблему просто – Ківа подав до суду заяву про перегляд його справи «за нововиявленими обставинами», попрохавши скасувати вирок.

Але суд не наважився піти на службове підроблення навіть під тиском всемогутнього міністра та обмежився лише тим, що перекваліфікував злочин з однієї «корупційної» статті (ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди) на іншу (ст. 369-2 КК України – зловживання впливом), знизив розмір штрафу та прибрав з вироку додаткову міру покарання у вигляді заборони перебувати на публічній службі.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/43299282



Отже, Ківа є офіційним корупціонером, засудженим за свій злочин вироком суду. Що, втім, не завадило Авакову присвоїти психічнохворому хабарнику звання підполковника, призначити його спочатку заступником начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, а потім – начальником Департаменту МВС України та радником міністра.

Источник: фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.