Новости

Зеленський: “Тіньового” в країні більше не буде”

Президент Володимир Зеленський наполягає, що з огляду на постійну військову загрозу з боку росії в українській економіці тепер не може бути “тіньового” компонента. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з УП з посиланням на вечірнє звернення Зеленського

Пряма мова Зеленського: “Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави й у час війни, і тоді, коли повернемо мир.

Хочу підкреслити одну деталь. І ця деталь – фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини: ті, хто захищає нашу Незалежність, і ті, хто працює так, щоби забезпечити цей захист.

І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася “тіньова” частина економічного життя.

Звичайно, я розумію, що в частині наших регіонів будь-яка економічна активність – офіційна чи неофіційна – є питанням просто виживання. Але якщо ми говоримо про нормальне, стабільне, міцне життя суспільства, роботу держави про нашу оборону, то маємо розуміти: є ті, хто служить, і є ті, хто забезпечує своєю роботою тих, хто служить.



Отже, це офіційна зайнятість. Це сплата податків. Це максимальне розширення економічних можливостей на легальному ґрунті. І це повна модернізація державних інститутів.

Всі, хто працює в українській політиці, хто впливає на суспільну дискусію, мають усвідомити, що “тіньового” в країні більше не буде”.

Президент розповів, що провів нараду з урядом стосовно економічних питань. Урядовці погодились, що потрібно якомога швидше розробити державну підтримку малого бізнесу з надання грошових грантів.

Крім того, пріоритетом української економіки повинні стати підприємства в галузі оборони та національної безпеки. Держава повинна працювати над залученням високотехнологічних компаній на український ринок, зокрема через створення “індустріальних парків” та привабливих умов ведення бізнесу в країні.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.