Новости

Став відомий розмір чистого прибутку, отриманого Нафтогазом за рік

Кабмін своєю постановою №477-р від 14 червня зобов’язав Нафтогаз спрямувати на виплату дивідендів за 2021 95% отриманого прибутку. З документа став відомий розмір чистого прибутку, отриманого Нафтогазом за 2021 рік. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення ZN.UA.

“Затвердити такий розподіл чистого прибутку НАК “Нафтогаз України” за 2021 рік та розмір річних дивідендів: 95 відсотків чистого прибутку в розмірі 12 398 933,55 тис. гривень (12,398 млрд грн, – ред.) — спрямовуються на виплату дивідендів до державного бюджету”, – йдеться у документі.

Ще 5 % чистого прибутку в розмірі 652,575 млн гривень компанія спрямує до резервного капіталу. Дивіденди мають бути виплачені до 30 червня з урахуванням суми, яку Нафтгаз виплатив авансом.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року уряд поклав на “Нафтогаз” спецобов’язки з продажу газу для теплокомуненерго (для потреб населення) за пільговою ціною.

2020 рік “Нафтогаз” закінчив зі збитком понад 19 млрд грн.



З серпня 2020 року в Україні запрацював ринок газу.

У травні 2021 року уряд скасував регулювання цін на газ для теплокомуненерго. І, відповідно – зобов’язання “Нафтогазу” продавати блакитне паливо за фіксованою ціною. Після чого “Нафтогаз” почав продавати газ за ринковою ціною. Щоправда, аудитори так і не добилися від “Нафтогазу”, з чого складається ця ринкова ціна. Зокрема,  у липні 2021 року голова Державної аудиторської служби України Геннадій Пліс заявлял, що через недопуск перевірок ревізори не можуть з’ясувати, яким чином “Укргазвидобування”, що входить до структури НАК “Нафтогаз України”, формує ціну продажу на газ українського видобутку, нагадує ZN.UA.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.