Новости

АрселорМіттал Кривий Ріг більше не має можливості платити зарплату у повному обсязі

В АрселорМіттал Кривий Ріг повідомили про скорочення виплат більшій частині працівників. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення НВ.

Вже з липня в АрселорМіттал Кривий Ріг переводять більшість працівників на 2/3 навантаження (ймовірно, мається на увазі стан «вимушеного простою» — НВ Бізнес). «На жаль, сьогодні змушені поділитися з вами поганими новинами. Війна триває, і чим довше продовжується російське вторгнення, тим важче виживати українським підприємствам. Настав час важких рішень і для АрселорМіттал Кривий Ріг», — повідомили в прес-службі компанії, посилаючись на лист Мауро Лонгобардо, генерального директора АМКР, до працівників підприємства.

В АМКР нагадали, що через блокування агресором чорноморських портів, у підприємства виникли труднощі з експортом продукції. Компанія була змушена повністю перебудувати логістику, щоб експортувати як залізорудний концентрат, так і чавун. При цьому витрати на доставку сировини до підприємства, а продукції до замовників, виросли у 5 разів.

Але Укрзалізниця та залізничні компанії Європи не справляються з величезним обсягом залізничних вантажоперевезень з України: не вистачає потужностей. «Обсяги нашого експорту вимушено зменшуються, продукція залишається на складах в Україні», — пише Лонгобардо.

А після рішення уряду про підвищення залізничних тарифів на 70%, витрати на перевезення стали непосильними для АМКР. «Ми змушені радикально урізати наші витрати на всіх напрямках», — повідомив керівник компанії.



Тому зараз, коли у адміністрації більше немає можливості платити зарплати в повному обсязі, компанія вимушена переглянути графік роботи для працівників — як виробничників, так і адміністративного персоналу. «Вже з липня переважна частина колективу, включно з топменеджментом та працівниками-іноземцями, працюватиме на 2/3 навантаження», — написав Мауро Лонгобардо.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.