Новости

Залишилось $4,9 млрд: з початку війни статки Ахметова впали на 64% – ЗМІ

Повномасштабна війна суттєво зачепила бізнес-імперію найбагатшого українця Ріната Ахметова. З початку війни його статки впали на 64%. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з матеріалу Forbes Україна. На початку 2022 року видання оцінювало їх у $13,7 млрд, а у липні – лише в $4,9 млрд. 

Головний скарб бізнес-імперії «Метінвест» втратив 2/3 оціночної вартості бізнесу. Раніше Forbes оцінював вартість «Метінвесту» в $3 млрд, з яких на частку Ахметова припадає $2,25 млрд. Також було оновлено оцінку ДТЕК — зараз вона становить $580 млн.

Найважливішими з решти активів залишаються приватна та комерційна нерухомість ($650 млн), ПУМБ ($250 млн) і транспортна компанія «Лемтранс» ($225 млн). Оцінити готівкові кошти й інші ліквідні активи Ахметова непросто: він не подає майнових декларацій, однак з огляду на попередні виплати дивідендів ця сума може становити $300 млн.

Вартість елітного транспорту Ріната Ахметова видання оцінює у $160 млн. Футбольний клуб «Шахтар» подешевшав до $150 млн, більшу частину з яких становить трансферна вартість футболістів.

У СКМ досить обережно прокоментували оцінку видання. «Будь-яка оцінка вартості активів під час війни, з нашої точки зору, буде з високою вірогідністю хибною», – зазначили у пресслужбі СКМ. У компанії додали, що їхня оцінка збитків у звʼязку з активною фазою бойових дій і збільшенням кількості ракетних обстрілів українських територій на цей момент у повному обсязі поки неможлива. «Вона обовʼязково буде проведена пізніше. Ми очікуємо, що сума становитиме десятки мільярдів доларів США», – заявили в СКМ.



Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.