Мнения

Сергій Лямец: Один за всіх, і кожен сам за себе. Саме про це каже новий прожитковий мінімум 2589 грнна місяць.

Один за всіх, і кожен сам за себе. Саме про це каже новий прожитковий мінімум 2589 грнна місяць.

Це не про якість життя. Прожити місяць на ці гроші було неможливо навіть у 2000 році. Це про стосунки населення України та влади.

Скоро нові вибори, і знову почнуться обісцянки “ми забезпечимо”, “ми підвищимо”. Але це – непожливо. В держави Україна немає грошей, і не буде. Жодні НАБУ, активісти та наглядові ради ці гроші не принесуть, бо вони – увага – споживають гроші, а не створюють. Тож підготуйте пенсіонерів, які чекають на повернення СРСР, який дасть усім золоті гори – цього не станеться. Аби здобути краще майбутнє, треба обирати людей, які зможуть відкрити нові можливості для заробітку. Вони мають приходити З грошима, а не ЗА грошима. Усіх інших на вході маркувати як злодіїв та брехунців та відправляти за руським кораблем!

Ще один висновок стосується “тіньової економіки”. Годі вже вважати це чимось ганебним.

Вже зараз ми живемо у доволі дивному режимі. Українці та інші країни скидаються грошима на нашу перемогу. Від початку війни нам пропонують скинутися власними грошима для Притули, “Повернись живим” та інших проектів. Більш того, з протягнутою рукою ходить держава, створивши United24. Для Володимира Зеленського та “слуг народу” це все одно, що визнати власну імпотентність, але вони роблять вигляд, ніби усе гаразд.



Але це – ненормально. Підготуватися до війни мала держава. Це її функція, бо вона оперує спільним коштом. Вона мала не лише виготовити озброєння (привіт Укроборонпром), а й закупити форму, спорядження (привіт Міноборони) та нафтопродукти (привіт Держрезерв). Натомість спільний кошт був розпиляний на “Великому будівництві”, наглядових радах та банальній корупції. Тож дуже схоже, що наступну війну (не дай Б-же) нам теж доведеться фінансувати з власного карману.

Отже, прожитковий мінімум – це про відносини влади та населення України. Бачу це дуже просто: якщо влада забиває х@й на населення, населення має забити ще більший на владу. Не треба вірити, що Порошенко, Зеленський чи Юля відмовляться від паразитування та чомусь (!) почнуть відновлювати ваше (??) життя. Кожен сам за себе.

Але усі ми за ЗСУ та перемогу.

Вважаю тіньову економіку не лише нормальним явищем, а і святою свободою, яку виборов народ України. Коли наступного разу перед вами з’явиться Гетьманцев з вимогою платити податки – бийте на звук. Бо це є адекватним.

Напечатать

Сергей Лямец

журналист, блогер, создатель проекта Politicus Vulgaris

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.