Новости

Небезпечні гастролі: Нардепа Миколу Тищенка виключили з партії “Слуга Народу” після поїздки до Таїланду

Народного депутата Миколу Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції “Слуга народу” та виключили з партії після його поїздки до Таїланду у четвер, 26 січня.

Народного депутата від «Слуги народу» Миколу Тищенка виключили з партії, повідомила  пресслужба партії 26 січня. «Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту Партії «Слуга народу», голова партії Олена Шуляк ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка з партії», – йдеться в заяві політичної сили.

Речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук повідомила, що Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції.

26 січня посольство України анонсувало поїздку Тищенка до Таїланду, де на 27 січня у нього нібито заплановано зустріч «для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади». Це обурило користувачів соцмереж, журналістів, громадських діячів.

Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Тищенка він за кордон не відправляв і розпорядження на відрядження до Таїланду не підписував.



Сам Микола Тищенко, який під час війни поїхав до Таїланду і за це був виключений із партії “Слуга народу”, засипав сповненими обурення повідомленнями фракційний чат, пише “Українська правда”. Тищенко пішов у чат фракції з’ясовувати стосунки. Атлетичний нардеп підписаний там як “Тренер” і спілкується виключно російською.

У переписці Тищенко апелює до того, що керівництво фракції було в курсі його поїздки і було не проти. Крім того, він поїхав “титанічно” працювати і ні на яке море ходити не збирався.

Пряма мова Тищенка в чаті (орфографію збережено): “Какое море??!! Я тут сам без семьи!!! Проездом на пару дней, это пиз…ц знаете… Я провел и провожу титаническую работу. Был уже в разных странах. В Тае вообще нет посла … люди обратились я не отказал… Давид Арахамия ты же в курсе всех моих передвижений, я ничего не скрываю работаю в рамках группы дружбы Вьетнам и с послами ездим по азиатскому региону. Встретился с представителями коралевской семьи. Вы же сами поставили задачу для всех депов пахать 24/7… Все всеми подписано, поехал за свой счет. Провел столько переговоров … народ вы чё?”

Депутат Микола Тищенко виїхав із України у вівторок, 24 січня, повідомив журналіст Радіо Свободи Максим Савчук із посиланням на власні дані. У Facebook журналіст пише, що Тищенко перетнув кордон із Польщею ще позавчора. За його інформацією, рейсом Мюнхен-Бангкок нардеп прилетів до Таїланду.

«Анонс зустрічі з’явився за добу до її проведення. Чи розраховував Тищенко в принципі, що хтось прийде до нього на зустріч?» — пише журналіст.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський заявив, що Рада нацбезпеки і оборони ухвалила «принципове рішення» щодо виїзду за кордон держслужбовців, правоохоронців і народних депутатів. За його словами, рішення стосується всіх посадовців центральної влади та всіх рівнів місцевої влади, «всіх, хто має працювати на державу і в державі».

У фракції «Слуга народу» проводять опитування щодо виключення народного депутата Миколи Тищенка із фракції, повідомив голова фракції Давид Арахамія, повідомляє “Радіо Свобода”. «Зараз проходить онлайн опитування по фракції щодо виключення його з фракції «Слуга народу», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

«Він формально нічого не порушив, але є моральна частина суспільного договору – під час війни всі депутати мають перебувати в Україні, окрім випадків виконання міжнародної місії… Він самостійно домовився з посольством і вирішив робити таку зустріч, хоча приїхав в країну з іншою ціллю. Враховуючи те, що це набуло великого суспільного резонансу, бо це важко пояснити людям, які не можуть виїхати, а він поїхав. Вирішили, що така поведінка є неприйнятною…», – пояснив Арахамія.

“Слуга народу” не може зібрати потрібну кількість голосів для виключення з фракції нардепа Миколи Тищенка, який оскандалився своєю поїздкою до Таїланду під час війни, повідомив співрозмовник “Української правди” у фракції “Слуга народу”

Пряма мова: “Голосів нема за виключення з фракції СН”.

За даними джерела, у фракції не виходить зібрати голоси навіть для зняття Тищенка з посади заступника голови комітету Ради з питань транспорту та інфраструктури.

 



Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.