Новости

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним громадянством – другий його паспорт російський. Щойно ці дані потрапили до ЗМІ, як Матюха розпочав вимагати їх видалення, і доволі успішно.

Згідно українського законодавства, на території України заборонена діяльність гральних компаній, що повністю або частково належать громадянам Росії. Матюха якийсь час заперечував наявність у нього російського паспорта, однак британські ЗМІ повідомили, що це неправда.

Коли інформація про відсутність у FavBet букмекерської ліцензії, ухиляння від сплати податків, продовження роботи на російському ринку одночасно з українським і російський паспорт власника потрапила до українських ЗМІ, Матюха намагався видалити всі ці статті. Частково йому це вдалося.

Одним з перших, хто помітив зникнення публікацій про росіянина Матюху, був блогер Олексій Голобуцький.

«Вранці побачив публікацію з посиланням на британське видання про те, що типу українська компанія Favbet, реклама якої лізе з кожної праски, належить громадянину України і одночасно Росії – Андрію Матюсі. У цій статті був скан його російського паспорту, розписана структура власності, зв’язки Матюхи з росіянами, інформація про відсутність ліцензії на букмекерську діяльність і так далі», – повідомив він.



Також ЗМІ повідомляли, що на початку цього року Матюха купив торгову марку Voda Ua і дуже швидко став постачальником цієї води для Верховної Ради України і уряду.

Блогер і військовий Кирило Сазонов також став свідком зникнення статей про Матюху та його російський паспорт. Він нагадав, що Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор в інтернеті, зокрема, для військових.

“Чи правильно я розумію, що всім іншим це дозволено – я маю на увазі дозволено нести гроші в російську компанію?», – зазначив блогер.

Щодо води, яку постачає Матюха, він порадив депутатам і урядовцям не пити її.

«Присутні в Україні великі онлайн-казино та букмекерські контори, навіть якщо вони не мали російського коріння, історично були сильно прив’язані до країни-агресора. І здавалося, що після 24 лютого 2022 року, коли ракети росіян посипалися на українські міста, все мало б змінитися. Годі вже й казати про якийсь бізнес з росіянами чи в країні-агресорі – це виглядає не тільки огидно, але й злочинно», – зазначили британські журналісти.

Напечатать
Денис Светлов
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.