Новости

“Проминвестбанк” хочет одесскую недвижимость Кауфмана

Відповідно до ухвали Господарського суду Одеської області від 19 вересня, Промінвестбанк намагається в судовому порядку стягнути з ТОВ «Брістоль-Красная» 29,15 млн дол та 122,1 млн грн (за договором про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №04-02-08/168 від 22.09.2010). Як третя особа в справі на стороні відповідача фігурує ТОВ «Л.А.Р.К.», інформує FinBalance.

При цьому ТОВ «Брістоль-Красная» подавало зустрічні позови до Промінвестбанку про визнання припиненим договору поруки №20-2457/3-3 від 23.08.2013 та про зобов’язання позивача здійснити перерахунок, зменшивши суму боргу на 1,2 млн грн, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «Л.А.Р.К.», відкритих у Промінвестбанку.

Довідково. За даними держреєстру, засновником ТОВ «Брістоль-Красная» є ТОВ «Фіорандо-Інвест», засновники якого – ТОВ «Л.А.Р.К.» та кіпрська “Фіорандо Трейдінг Лтд”. Засновник ТОВ «Л.А.Р.К.» – ТОВ “Вертекс Юнайтед”, засновники якого в свою чергу – Борис Кауфман та кіпрська «Уайарес Ентерпрайсіз Лтд».
Б. Кауфман – один із засновників інвестиційної компанії Vertex United, яка управляє в т.ч. активами готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-Готель»). Також він є одним з власників компанії-дистриб`ютора тютюнових виробів – TEDIS Ukraine (раніше називалася «Мегаполіс-Україна»). Нещодавно бізнесмен звернувся до НБУ за дозволом на придбання 75%+1 акція «Платинум Банку» (за неофіційними даними, Б. Кауфман має вплив на цю фінустанову з 2013 року, проте офіційних підтверджень цієї інформації не було).



Додамо, що Госпсуд Одеської області також розглядає позов Промінвестбанку до ТОВ «Л.А.Р.К.» і ТОВ «Брістоль-Красная» (треті особи на стороні відповідачів – ТОВ «Готель Лондонський»; ТОВ «Фіорандо-Україна»; Управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА) про звернення стягнення на предмет іпотеки та заставне майно шляхом визнання права власності на майно – в рахунок погашення заборгованості ТОВ «Л.А.Р.К.» за договором про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №04-02-08/168 від 22.09.2010 в загальному розмірі 29,15 млн дол та 122,1 млн грн.

У супровідних судових матеріалах згадується, що заставодавцями за договором про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №04-02-08/168 від 22.09.2010, окрім ТОВ «Л.А.Р.К», також є ТОВ «Готель Лондонський» і ТОВ «Фіорандо-Україна», а предметом, зокрема, іпотечного договору від 23.08.2011 – будівля-пам’ятка культурної спадщини, розташована за адресою м. Одеса, вул. Леха Качинського (вул. Польська, 12). За цією ж адресою знаходиться, зокрема, ресторан «Один».

Довідково. У травні директором департаменту банківського нагляду НБУ стала Наталія Дегтярьова, яка до цього очолювала департамент внутрішнього аудиту “Промінвестбанку”. При цьому напрям банківського нагляду в Нацбанку курує Катерина Рожкова – в.о. заступника глави НБУ, яка ще торік була в.о. глави правління «Платинум Банку», а в 2010-2013 рр. – заступником глави правління Фінбанку (у цей же період серед акціонерів Фінбанку був у т.ч. Б. Кауфман, наразі Фінбанк контролює його партнер Олександр Грановський). У серпні НБУ погодив на посаду глави правління Промінвестбанку Андрія Рожка, який у 2008-2012 рр. був главою правління Фінбанку.

З огляду на це, можливо, в описаному борговому конфлікті буде “мирова” (в тому чи іншому форматі)? Якщо так, то не факт, що на користь кредитора. Який, наприклад, може зіграти в “піддавки”, щоб НБУ – як варіант – й надалі лишав його на “плаву”.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.