Мнения

Владимир Бойко: “Наконец Петр Алексеевич узнает, кто сейчас правит Испанией”

Провідна іспанська газета «El País» у великій статті, присвяченій планам нового прем’єр-міністра, аж два рази згадала українського президента у зв’язку з його візитом до Іспанії, який наразі триває:

«El nuevo jefe del ejecutivo, Pedro Sánchez, se estrenará este lunes en política internacional con la visita de trabajo del presidente de Ucrania, Petró Poroshenko, un país con el que ahora no hay grandes conflictos pero al que se quiere prestar atención por su posición estratégica… El presidente Poroshenko no es un desconocedor de España, porque posee una casa de verano en la lujosa urbanización La Zagaleta, en Benahavís, Málaga».

https://politica.elpais.com/…/actua…/1528021474_516025.html…

Перекладаю для тих, хто не розуміє іспанську:

«Новий керівник виконавчої влади, Педро Санчес, цього понеділка дебютує в міжнародній політиці робочим візитом президента України Петра Порошенка, чия країна зараз не має великих конфліктів, але на яку хочеться звернути увагу через її стратегічне розташування… Президент Порошенко не чужий для Іспанії, оскільки володіє літнім будинком у розкішному селищі Ла Саґалета, у Венаавісі, Малага».



І більше – ані слова про перший за 22 роки офіційний візит володаря території в центрі Європи з сорока з чимось мільйонами населення. Шкода лишень, що автор «El País» забув додати, що Петро Порошенко не чужий не тільки для Іспанії, але й для України, де також має чимало нерухомості.

Іспанська газета «ABC», яка орієнтована на більш консервативного читача, ніж «El País», згадала про Петра Порошенка докладніше, присвятивши візиту українського президента невеличку замітку.

http://www.abc.es/…/abci-pedro-sanchez-estrena-gobierno-reu…

Втім, цей допис прикрашений світлиною не Порошенка, а все того ж Педро Санчеса, а йдеться в ньому лише про те, що президент України, побувавши в Галісії, приїде в Мадрид, де зустрінеться з Королем Іспанії Феліпе VI, прем’єр-міністром Педро Санчесом і главою верхньої палати парламенту Аною Пастор, а також разом з українською громадою в Іспанії візьме участь у молебні за мир, що відбуватиметься в мадридському катедральному соборі Альмудена.

Такий насичений візит президента України не може не радувати – нарешті Петро Олексійович довідається, хто зараз править Іспанією. Бо під час недавнього футбольного матчу в Києві Порошенко повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що він вболіває на стадіоні «Олімпійській» разом з Королем Іспанії Хуаном Карлосом І, у той час як дон Хуан Карлос чотири роки тому зрікся престолу на користь свого сина та вийшов у запас з військової служби й наразі главою держави, верховним головнокомандувачем збройних сил і Королем Іспанії є Феліпе VI.

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.