Мнения

Владимир Бойко: “А ведь впервые Шуфрича при исполнении избил Порошенко”

Під Офісом Президента 28 серпня 2019 року мітингували політично стурбовані громадяни, вимагаючи звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справі та нагадуючи, що народного депутата Шуфрича не били вже 251 день. А чи знає читацька громадськість хто саме й за яких обставин уперше побив Нестора Івановича при виконанні ним обов’язків народного обранця?

– Це лиходійство сталось 23 жовтня 2004 року, а людиною, що посміла підняти руку на розум, честь і совість нашої епохи став, як нескладно здогадатись, народний депутат Петро Порошенко.

У зв’язку з цим наступного дня тодішній прокурор Печерського району Києва Анатолій Василевський порушив кримінальну справу. Текст постанови про порушення справи подаю нижче (у домашньому архіві маю паперову копію цієї постанови, але через низьку якість вона не придатна для публікації у вигляді фотографії).

Сподіваюсь, вже прийшов час завершити досудове розслідування та повідомити Петру Олексійовичу про підозру. Що ж стосується строку притягнення до кримінальної відповідальності, то, по-перше, закрити кримінальне провадження за давністю може лише суд. По-друге, цей строк неодноразово переривався через вчинення Порошенком нових злочинів.

***



ПОСТАНОВА

про порушення кримінальної справи.

Київ 24 жовтня 2004 року

Прокурор Печерського району м.Києва старший радник юстиції Василевський А.Г., розглянувши повідомлення в електронних засобах масової інформації про втручання у діяльність державного діяча, —

ВСТАНОВИВ:

23 жовтня 2004 року біля 23 годин 50 хвилин відбувалося засідання Центральної виборчої комісії (далі ЦВК), на якому розглядали питання щодо утворення виборчих дільницю на території Російської Федерації для проведення виборів Президента України.

Під час засідання ЦВК народні депутати України Порошенко П.О. та інші, які є представниками влади, використовуючи своє службове становище, та група невстановлених осіб з метою перешкодити виконання Головою та членами комісії службових обов’язків, пошкодили вхідні двері, увірвались у приміщення малого залу засідання ЦВК, де спровокували бійку, побили народного депутата Шуфрича Н.І. та пошкодили майно ЦВК. Внаслідок цих дій на тривалий період часу засідання комісії ЦВК було зірвано.

Зазначені факти достатньо вказують на наявність ознак злочину, передбаченого ст. 344 ч. 2 КК України.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст. ст. 94, 98, 112, 130 КПК України, –

ПОСТАНОВИВ:

1) Порушити кримінальну справу за фактом незаконного впливу на Голову та членів Центральної виборчої комісії з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків, вчиненого особами з використанням ними службового становищу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 344 КК України.

2) Кримінальній справі присвоїти реєстраційний № 56-0677.



3) Провадження досудового слідства по справі доручити слідчому прокуратури Печерського району м.Києва Бакаю А.В.

Прокурор Печерського району м.Києвастарший радник юстиції А.Г.Василевський

Источник: Фейсбук автора

Напечатать

Владимир Бойко

журналист

«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.