Новости

“Кернел” продает активы главному акционеру Веревскому за $210 млн

Рада директорів агропромислової групи «Кернел» прийняла рішення відмовитися від частини своїх рослинницьких господарств, а саме 134 000 га земельного банку та пов’язаної з ним інфраструктури, обладнання та оборотного капіталу для зниження бізнес-ризиків та покращення середньострокової ліквідності в умовах військового вторгнення рф до України. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення mind з посиланням на сайт Варшавської фондової біржі.

 Активи продадуть головному акціонеру та голові ради директорів агрохолдингу Андрію Веревському за $210 млн, зазначено у біржовому повідомленні «Кернела» у ніч проти середи.

Причиною такого скорочення активів аграрна група назвала блокаду сільгоспекспорту з українських морпортів військовими кораблями країни-агресора рф, що негативно впливає на фінпоказники агрохолдингу та створює ризики розпаду його рослинницького сегмента.

Кернел оцінює, що невизначеність щодо термінів і доцільності відновлення експорту в Чорноморському регіоні з чинними обмеженнями щодо альтернативних експортних маршрутів може призвести до відведення землі й, таким чином, знизити майбутні сільськогосподарські показники.

«Розпочатий процес продажу активів не відповідав інтересам місцевих та міжнародних стратегічних гравців, враховуючи поточну ситуацію та перспективи бізнесу, і компанія не отримувала пропозиції від жодного з потенційних учасників. Після оцінки суб’єкт контролю Андрія Веревського, який виконує управлінські функції в компанії, вирішив підтримати компанію», – повідомили у «Кернел».



«Кернел» досягнув угоди з покупцем, згідно з угодою, сума придбаних активів становитиме $210 млн. Угоду схвалила рада директорів.

Зазначається, що операція підлягає схваленням деяких кредиторів компанії та відповідним нормативним вимогам.

Як повідомлялось у лютому, “Кернел” Веревського викупив 4% своїх акцій за $46 млн

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.