Новости

Болгарія або Італія: Метінвест Ахметова-Новинського обирає, де будувати новий завод

Група компаній Метінвест бізнесменів Ріната Ахметова та Вадима Новинського розглядає можливість будівництва нового металургійного заводу у Європі, заявив під час івенту  Let`s Talk, який проводила Європейська Бізнес Асоціація, Юрій Риженков, гендиректор групи Метінвест. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення НВ-Бізнес.

Відповідаючи на питання про плани щодо закордонних інвестиції Метінвесту, Риженков зазнаичв, що група поза межами України вже володіє двома метзаводами в Італії, метзаводом у Болгарії, метзаводом у Сполученому Королівстві та шахтами у США.

«У нас є велика трейдингова компанія, яка по всьому світу продає нашу продукцію. Ми по всьому світу інвестували. У нас на порядку денному стояли інвестиції у великий завод в Італії, новий завод, який ми планували побудувати у найближчі 3−4 роки. Тут проблема в тому, що він базувався б на слябах від Азовсталі, які мали надходити в Італію, і ми там їх мали переробляти в кінцеву продукцію», — зазначив Риженков.

«Одна з передумовин (для розвитку металургійного бізнесу, — ред.), яка в нас є, — це криворізька руда. На ній можна будувати в інших країнах виробництво. Наприклад ми зараз розглядаємо (можливість, — ред.) побудувати новий завод у тій же Болгарії, або Італії», — сказав гендиректор групи Метінвест.

При цьому він зазначив, що для цього «треба бути впевненим, що ми зможемо ту ж руду з Кривого Рога поставляти до тих країн. Зараз це можливо, але не гарантовано».



«Ми розглядаємо різні сценарії, переглядаємо різні стратегії. Ця технологічна стратегія передбачає як інвестиції в Україні, так і інвестиції в інших країнах», — додав Риженков.

Як повідомлялось раніше, Ахметов выставит РФ счет на миллиарды долларов за разрушение меткомбинатов в Мариуполе

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Суботін Шредінгера

Власник збанкрутілого Мегабанку, масштабне виведення майна з якого розслідує ДБР, одночасно перебуває в двох станах - як керівник державного холдингу та людина, яка веде боротьбу з владою

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.