Новости

Зеленський відсторонив від посади Венедіктову та усунув Баканова від виконання обов’язків голови СБУ

Президент Володимир Зеленський звільнив генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова із займаних ними посад. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з повідомлення “Укрінформу“.

Про це в указах №499 та №500 на сайті Офісу президента, які з’явилися там ввечері у неділю, 17 липня, передає Укрінформ.

“Відповідно до частини другої статті 11 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” постановляю: Відсторонити ВЕНЕДІКТОВУ Ірину Валентинівну від посади Генерального прокурора”, — йдеться в указі Президента.

Водночас Баканова Зеленський постановив усунути від виконання обов’язків голови Служби безпеки України відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України.

Наступним указом №501 Зеленський поклав обов’язки генерального прокурора на Симоненка Олексія Юрійовича. З березня 2020 року він обіймав посаду заступника генпрокурора.



Нагадаємо: стаття 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України звучить як “невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків”.

Стаття передбачає, що рішення про усунення військовослужбовця від виконання службових обов’язків приймається прямим командиром (начальником). Про цей факт видається у триденний строк із дня прийняття посадовою особою такого рішення письмовий наказ про проведення службового розслідування.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Публикации

Віктор Пінчук програє Федору Закусило війну за «Укргазвидобування»

Державна газовидобувна компанія, судячи з усього, не проти такого розвитку подій: присутність конкурента із США, що торгує китайським товаром, дозволяє суттєво збивати ціни українського монополіста «Інтерпайп»

Микола Злочевський підкрадається до Генпрокуратури

Скандальний екс-міністр екології часів Януковича, який погорів на спробі дати хабар на суму $5 млн керівництву НАБУ та САП, схоже, продовжує таємно скуповувати елітну нерухомість в Києві - втому числі на гроші, «зекономлені» на сплаті…

“Деолігархізація” від Офісу президента: Як перші п’ять олігархів втрачають ключові…

В Офісі президента ухвалено рішення "розібратися" зі "старими олігархами" — відразу проти п'яти учасників верхніх позицій рейтингів найбагатших українців ведуться кримінальні провадження, арештовуються активи і передаються під управління…
Все Последние публикации

Вас может заинтересовать Новости этого автора

Хотите быть в курсе актуальных новостей?

Подпишитесь на наши обновления!
Проверьте, разрешены ли уведомления в Вашем браузере
Хочу быть
в курсе!
Больше не показывать.