Categories: Новости

“Проминвестбанк” хочет одесскую недвижимость Кауфмана

Відповідно до ухвали Господарського суду Одеської області від 19 вересня, Промінвестбанк намагається в судовому порядку стягнути з ТОВ «Брістоль-Красная» 29,15 млн дол та 122,1 млн грн (за договором про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №04-02-08/168 від 22.09.2010). Як третя особа в справі на стороні відповідача фігурує ТОВ «Л.А.Р.К.», інформує FinBalance.

При цьому ТОВ «Брістоль-Красная» подавало зустрічні позови до Промінвестбанку про визнання припиненим договору поруки №20-2457/3-3 від 23.08.2013 та про зобов’язання позивача здійснити перерахунок, зменшивши суму боргу на 1,2 млн грн, які знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «Л.А.Р.К.», відкритих у Промінвестбанку.

Довідково. За даними держреєстру, засновником ТОВ «Брістоль-Красная» є ТОВ «Фіорандо-Інвест», засновники якого – ТОВ «Л.А.Р.К.» та кіпрська “Фіорандо Трейдінг Лтд”. Засновник ТОВ «Л.А.Р.К.» – ТОВ “Вертекс Юнайтед”, засновники якого в свою чергу – Борис Кауфман та кіпрська «Уайарес Ентерпрайсіз Лтд».
Б. Кауфман – один із засновників інвестиційної компанії Vertex United, яка управляє в т.ч. активами готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-Готель»). Також він є одним з власників компанії-дистриб`ютора тютюнових виробів – TEDIS Ukraine (раніше називалася «Мегаполіс-Україна»). Нещодавно бізнесмен звернувся до НБУ за дозволом на придбання 75%+1 акція «Платинум Банку» (за неофіційними даними, Б. Кауфман має вплив на цю фінустанову з 2013 року, проте офіційних підтверджень цієї інформації не було).

Додамо, що Госпсуд Одеської області також розглядає позов Промінвестбанку до ТОВ «Л.А.Р.К.» і ТОВ «Брістоль-Красная» (треті особи на стороні відповідачів – ТОВ «Готель Лондонський»; ТОВ «Фіорандо-Україна»; Управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА) про звернення стягнення на предмет іпотеки та заставне майно шляхом визнання права власності на майно – в рахунок погашення заборгованості ТОВ «Л.А.Р.К.» за договором про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №04-02-08/168 від 22.09.2010 в загальному розмірі 29,15 млн дол та 122,1 млн грн.

У супровідних судових матеріалах згадується, що заставодавцями за договором про відкриття невідновлювальної кредитної лінії №04-02-08/168 від 22.09.2010, окрім ТОВ «Л.А.Р.К», також є ТОВ «Готель Лондонський» і ТОВ «Фіорандо-Україна», а предметом, зокрема, іпотечного договору від 23.08.2011 – будівля-пам’ятка культурної спадщини, розташована за адресою м. Одеса, вул. Леха Качинського (вул. Польська, 12). За цією ж адресою знаходиться, зокрема, ресторан «Один».

Довідково. У травні директором департаменту банківського нагляду НБУ стала Наталія Дегтярьова, яка до цього очолювала департамент внутрішнього аудиту “Промінвестбанку”. При цьому напрям банківського нагляду в Нацбанку курує Катерина Рожкова – в.о. заступника глави НБУ, яка ще торік була в.о. глави правління «Платинум Банку», а в 2010-2013 рр. – заступником глави правління Фінбанку (у цей же період серед акціонерів Фінбанку був у т.ч. Б. Кауфман, наразі Фінбанк контролює його партнер Олександр Грановський). У серпні НБУ погодив на посаду глави правління Промінвестбанку Андрія Рожка, який у 2008-2012 рр. був главою правління Фінбанку.

З огляду на це, можливо, в описаному борговому конфлікті буде “мирова” (в тому чи іншому форматі)? Якщо так, то не факт, що на користь кредитора. Який, наприклад, може зіграти в “піддавки”, щоб НБУ – як варіант – й надалі лишав його на “плаву”.

Напечатать
Павел Полтавченко
«ОЛИГАРХ»

Recent Posts

Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Кропачова

Працівники Державного бюро розслідувань та Національна поліція затримали фактичного власника ТОВ "Краснолиманське", що входить до групи компаній ТОВ "Укрдонінвест" Віталія…

2 часов ago

Кто унаследовал коррупционные схемы Артема Шило

После увольнения из СБУ офицера Артема Шило, которого подозревают в махинациях на 117 млн грн, отечественному бизнесу жить легче не…

21 часов ago

Вымогательство, рейдерство и откаты

Как бывший глава СБУ Харьковской области Андрей Носач помог построить схемы для Артема Шило

1 неделя ago

Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним…

3 недель ago

МФО, картки та споживчі кредити: порівняння та переваги

Багато МФО пропонують гнучкі умови кредитування, дозволяючи позичальникам вибирати суму та термін кредиту в залежності від їх потреб, як це…

3 недель ago

Крадії та наркоторговці під вивіскою «Експрес-Т» , – ЗМІ

Компанія, що займається примусовою евакуацією автомобілів, здійснює послуги таксі та перевезень «Експрес-Т» може бути причетна до доставки наркотичних речовин та…

4 недель ago